Кръчмите по морето останаха без алкохол!

27 Септември 2023 | 10:56
0 коментара
Бизнес
България
Кръчмите по морето останаха без алкохол!

Кръчмите по морето останаха без алкохол. Масово в заведенията има дефицит на вино, уиски и водка, показа проверка на „Телеграф“ в южните ни курорти. В Созопол трудно може да поръчате бутилка българско вино. Повечето еликсири са италиански и френски, а цената им минава 55 - 60 лв.

Разчистване

Основна причина за това да останем без определени видове и марки алкохол е, че сезонът е в края си, но ние го удължихме извънредно заради хубавото време и многото туристи. Сега управителите разчистват наличностите и повечето бутилки от винената листа изобщо не са налични, разказаха от заведение край плажа. Същата е ситуацията и с някои марки уиски и водка. Според сервитьори от твърдия алкохол най-предпочитани са марките от средния и ниския ценови клас и повечето са дефицит. Много от заведенията по Южното Черноморие останаха отворени извънредно и тази седмица. Други се наложи да затворят заради липсата на персонал. „Имаме работници и от чужбина, и от различни райони на страната, които извън сезона работят другаде и трябваше да се прибират. Затова останахме без персонал и се наложи да затворим“, разказаха от локал в Созопол. Да работят остават основно ресторантьори, които са местни и не са под наем. На рибената борса в града също някои магазинчета са отворени извънредно. „Работниците си заминаха и останах само аз“, уточни управителят на едно от тях.

Цени

Цените на алкохола в кръчмите не са паднали в края на сезона. Поскъпването на една и съща марка вино например е точно с 200 на сто. От щанда може да се вземе розе за 15,99 лв., докато същото струва 32 лв. в заведение. „Това е цената в менюто, на практика обаче точно тази марка не е налична“, коментираха клиенти. Други заведения оставиха промоциите от топсезона за безплатен шот за добре дошли. Масово в ресторантите вино под 55 лв. няма, а за бутилка уиски трябва да се бръкнете със 150 лв., коктейлите са по 12 лв.

Добавете Вашия коментар

TOP