Кръчмите -пълни за Осми март, ама... в Северна Македония /Снимки/

08 Март 2020 | 18:45
0 коментара
Бизнес

От 25 до 63 лева струва кувертът за 8-ми март в заведенията в Благоевград, установи проверка

Повечето от тях са заложили на класиката - фиксиран куверт с меню, а в цената е включена и музиката, която ще звучи самата вечер.

Традиционно кувертът за 8-ми март съдържа салата, предястие, основно, десерт, бутилка вода и чаша вино. От това, което се предлага, зависи и цената.

Колкото по-реномирано е заведението, толкова по-висока е и цената на куверта. Сред новостите около тазгодишния 8-ми март са резервациите с фиксирано капаро и свободна консумация.

Две заведения са избрали по този начин да привлекат дамите за техния празник. В едното цената на капарото е 25 лева, а изборът за ястията и напитките зависи от вкуса на всяка дама и от предложенията в менюто. Тя и компанията й могат да изберат и часа, в който да заемат местата си на резервираната от тях маса. В празничната вечер там ще звучи жива музика.

Друго заведение също е избрало, вместо куверт с фиксирана сума и меню, да предложи капаро и свободна консумация. Там обаче сумата е 50 лева и това е минимумът на ястията и напитките, които трябва да бъдат консумирани.

Така, наглед излиза, че празникът може да струва на благоевградчанки от 25 до 63 лева, според джоба им.

Сумата за 8-ми март значително обаче скача, като към нея се прибави избора на тоалет, посещение в студио за красота, продължението на вечерта на бар, както и сметката за такси, с което ще се приберат след дългия празничен маратон.

Най-голямото перо, за да бъде красива жената в тази нощ, е изборът на тоалет. Това, разбира се, зависи и от бюджета, с който разполага. Ако проблемът с тоалета е решен, остават разкрасителните процедури.

Цената на официалната прическа варира като за абитриентка, от 35 до 60 лева, в зависимост от салона и марката продукти, които се ползват там. Цената на маникюра е от 20 до 35 лева и зависи от салона и консумативите, с които се работи там. Ако пък дамата е решила, че ще си направи и вечерен грим за празника, тогава цената скача с още 70 лева, ако към това прибавим и мигли, сумата вече става 90 лева.

Тези дами, които не могат да си позволят много средства за 8-ми март, избират или да останат у дома, или да се съберат в квартално заведение, където няма да похарчат много пари.

Само за сравнение ще кажем, че цената на кувертите в градове и села в Северна Македония, близки до границата с България са доста по - евтини.

Пакетът,включва салата, вечеря, десерт, неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки, една нощувка със закуска на следващия ден за около 100 - 110 лв. на човек. 

„Миналата година празнувахме в Благоевград. Цената на куверта беше отново като тази година, но цяла нощ не може да стоиш на едно питие. Като дойде сметката просто се възмутих. Да не говоря, че може да не ти хареса това, което е включено в менюто“, обясни гневно благоевградчанка.

„Всеки сам преценява колко пари да похарчи за празника. Именно затова и напливът от страна на нашенци е голям“, обясняват пък туроператори от областния град.

Добавете Вашия коментар

TOP