Кръчмари по морето се жалват: Клиентите висят на бира и картофки

19 Август 2020 | 12:02
0 коментара
Бизнес

Кръчмите по морето надуха цените на макс и сега се чудят защо клиентите правят ниски сметки и избират за поръчка най-евтиното.

Макар че заведенията са пълни и по обед, и вечер, дори в най-посещаваните капанчета се чака за ред, а накрая ресторантьорите се жалват, че вечер отчитат оборот,  в пъти по-нисък от минали години.

„Народът виси над картофки и бира два часа, на пръстите на ръцете се броят тия, които правят по-големи сметки и си поръчват блюдо за над 10-15 лева. Уж масите пълни, а накрая оборотът е едно нищо.”, оплакаха се собственици на ресторант в курорт по Северното черноморие.

Летовниците пък се оплакват, че са изхарчили част от спестяванията си за ваканция още по време на извънредното положение, когато някои са били в неплатен отпуск.

В същото време, повечето заведения не намаляват цифрите в менюто и абсурдът е пълен  - и най-простата салата от домати и краставици струва над 7 лева, обикновените основни ястия гонят 15 лева, а предястия като пилешки хапки, гъби или дробчета вървят по 8-9 лева. Дори цената на цацата е увеличена - в повечето кръчми порция от най-евтината риба струва 5-6 лева, оплакват се клиентите.

Обедното меню също вече не спасява положението - мусака, пълнени чушки или яхния се предлагат за над 6 лева, а и порциите свършват светкавично.

Кръчмарите се дразнят, че народът поръчва най-вече кюфтета и кебапчета, а не риба, но цените на морските вкусотии хвърчат към 8-15 лева за порция и няма как да изкушат джоба на клиентите. Малко повече вървят мидите с черупка, които се намират за 6-8 лева порцията.

Тази година, навсякъде цената на кафето е вдигната умишлено, за да не се дава възможност на никого да виси над чашката  един час. Еспресото почти никъде не може да се намери за под 2 лева, а на повечето места е и 2,50-3 лева.  

Добавете Вашия коментар

TOP