Кризисният щаб в Благоевград реши: Без каруци по пътищата, затварят автоматите за кафе и още...

20 Март 2020 | 17:29
0 коментара
Общество

Кметът инж.Румен Томов свика днес от 13,30 часа заседание на Кризисния щаб за превенция и реакция при евентуално разпространение на заразата.

Заседанието се проведе във връзка с усложняващата се епидемична обстановка , свързана с разпространението на коронавирус в страната и обявеното с решение на Народното събрание на Република България извънредно положение .

Присъстваха Районният прокурор Борислав Ковачки и прокурор Елица Калпачка. Ръководител на Кризисния щаб е кметът. Заседанието се проведе в зала №101.
По време на заседанието са набелязани конкретни действия във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на коронавирус.

По заповед на кмета на община Благоевград инж.Румен Томов и с решение на Кризисния щаб от 20 март 2020 г, влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки.

Забранява се нерегламентираното спиране на пътнически автобуси на територията на община Благоевград.
❗Координират се действията, като РЗИ уведомява ОД на МВР-Благоевград, за пристигащите от чужбина международни автобусни превози, представят се данни за автобуса, час на пристигане и телефон за контакт с водачите.
❗Забранява се движението на каруци по пътната мрежа в община Благоевград.
❗Забранява се таксиметровите превозвачи да качват в автомобилите си пътници без предпазни маски, водачите се задължават да правят дезинфекция при слизане на всеки пътник.
❗Жителите на община Благоевград се задължават да носят предпазни маски при посещение на закрити места.
❗При посещение на граждани в сградата община Благоевград, тези които са без маски ще им се предоставят.
❗Забранява се ползването на кафе автомати и вендиг машини, разположени на открито. Тези, които са в закрити обекти, да бъдат дезинфекцирани от собствениците на обекта.

Два пъти всяка седмица ще заседава Кризисния щаб на община Благоевград по време на обявеното извънредно положение в страната. Следващото заседание е насрочено за 24 март 2020г.

Добавете Вашия коментар

TOP