Кризисният щаб реши: Без сватби и мероприятия на закрито в Благоевград!

16 Октомври 2020 | 14:28
3 коментара
Общество

Сватби, кръщенета и мероприятията на закрито в Благевград се забраняват за 14 дни, предаде репортер на Pirinsko.com

"Няма да се затварят училища, детски градини и ясли, няма да има и КПП - та. На този етап нищо не налага подобни мерки", обяви кметът Румен Томов пред журналисти 

"Ако броят на заразените обаче се увеличи ще обмислим и други мерки”, отбеляза инж. Томов.

Според кмета ще се обърна внимание на общинския пазар за спазване на мерките, тъй като там не се спазват. Ще бъде възстановена комуникацията с гражданите по уредбата в централните улици за спазване на мерките.

„Обсъждахме много мерки, но решихме, че не са подходящи за този момент. Ако има ръст на заразените, тогава ще ги приложим. Обсъждахме носенето на маски навън, но това не се прие“, добави Томов.

„Благоевград води класацията, защото в областта взетите проби са с най-голям брой от цялата страна. Може би това е една от причините, без да омаловажаваме обстановката“, каза той.

Във връзка с призива на здравния министър да не се пътува до Благоевградския регион, инж. Томов каза, че е крайно неуместно да се правят такива коментари и то от човек на толкова високо ниво.

“Аз ще ги призова да влизат и да излизат в Благоевград. Какво означава да не се идва в Благоевград, ние да не сме някоя зона с особено внимание в държавата. Това не го приемам”, подчерта инж. Томов. Той беше категоричен, че няма да има КПП-та в Благоевград.

Припомняме, че Кризисният щаб бе свикан извънредно днес, във връзка с разпространението на коронавирус и завишаването на новорегистрираните случаи в страната.

Добавени коментари

Мунчо публикува:
17 Октомври 2020 | 01:35
Този дали някога ще има адекватна позиция, само малоумщини бръщолеви
Нина публикува:
16 Октомври 2020 | 18:59
Тъпо, тъпо, тъпоооо!
Горна Джумая публикува:
16 Октомври 2020 | 18:57
ГолЕм кмет с голЕмо решение излязъл! Градът е пламнал, той ръцете си топли. Затворете училищата за няколко дни и направете пълна дезинфекция, защото докато обмислите други мерки нямада има и лекари, и учители. „Обсъждахме много мерки, но решихме, че не са подходящи за този момент. Ако има ръст на заразените, тогава ще ги приложим. Обсъждахме носенето на маски навън, но това не се прие“, добави Томов. Кризисен щаб от безумци!!!

Добавете Вашия коментар

TOP