Кристиан Вигенин в Благоевград: Ще имаме кандидат, който ще спечели президентските избори

27 Юни 2016 | 19:20
0 коментара
Общество
Кристиан Вигенин в Благоевград: Ще имаме кандидат, който ще спечели президентските избори

„Ще имаме кандидат, който ще спечели президентските избори“ – съобщи на пресконференция днес народният представител от БСП от 1-ви Многомандатен избирателен район Кристиан Вигенин. Кандидатът на левицата ще стане ясен най-късно в края на юли, а решението е взето на заседание на НИС на БСП.

Ще следим изкъсо темата със закриването на Младежки дом и Център по изкуствата и създаването на новия Център за личностно развитие. Ако общинска администрация в лицето на заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова не изпълни поетите ангажименти до тук, ние ще поискаме нейната оставка. Това заяви на пресконференция днес общинският лидер на БСП Благоевград Николай Бошкилов.

Той визира поетия ангажимент съкратените от Младежки дом и Център по изкуствата преподаватели да бъдат назначени в Център за личностно развитие веднага, след като той бъде създаден.

На пресконференцията депутатът Кристиан Вигенин също взе отношение по темата с културните институции в града. Той апелира областният управител на Благоевград Бисер Михайлов да върне за ново преразглеждане в ОбС Благоевград решението за закриване на Младежки дом и Център по изкуствата и да поиска то да върви заедно с решението за новата структура.

На пресконференцията днес беше съобщено, че до 10 дни ще бъде формиран новият областен съвет на партията в Пиринско, като ще бъде избрано и ново областно ръководство.

„В състава на областния съвет участват членовете на Националния съвет, които членуват в област Благоевград, председателите на общинските съвети, по-големите общински структури ще имат и допълнителни делегати. Всичко това е уточнено, като остава да се съберат и да бъде избрано новото ръководство“, разясни Вигенин.

 

До 3 юли пък БСП Благоевград провежда вътрешно партийно допитване във връзка с президентските избори.

„Основното цел на допитването е да се даде яснота на ръководството на партията как членската маса иска да се явим на президентските избори самостоятелно или в коалиция и, ако е в коалиция, с кои партии“, сподели още на пресконференцията днес общинския лидер на БСП Николай Бошкилов.

Добавете Вашия коментар

TOP