Криминалисти от Благоевград и София разследват случая за смъртта на 33-год. пастир край Кресна

23 Май 2024 | 09:24
0 коментара
Криминално
България
Криминалисти от Благоевград и София разследват случая за смъртта на 33-год. пастир край Кресна
С повторен оглед на криминалисти от София продължава разследването на мистериозната смърт на 33-год. пастир, открит мъртъв вчера сутринта в мазе на къща над кресненското село Влахи. В разследването на случая се включиха криминалисти от Сандански, Благоевград и София. 

Като във филм на ужасите, кръв и костици от черепа полепнали по стените и пода на мазето, младият мъж беше намерен от собственика на кравите Стефан Частнико от Кресна, който незабавно подал сигнал на тел.112.

Първоначалният оглед установил, че мъжът е с размазана глава, което издигна и първата версия по случая- убийство. В късния следобед, вчера,  се оказа, че няма достатъчно данни за извършено убийство и изникнаха други 2 версии- самоубийство или нещастен инцидент. Огромната раната на главата му прилича на рана от огнестрелно оръжие, но такова не е намерено.

Експерти коментират, че подобно нараняване може да бъде причинено и от взрив. И въпреки, че животновъдите използват големи пиратки, за да плашат диви животни и е твърде възможно да е гръмнала такава пиратка, с която краварят разполагал или друго взривно вещество, което да му отнесе половината глава.

Днес ще бъде извършена аутопсия, която ще отхвъли или потвърди възникналите до момента съмнения за фаталния край на мъжа. Дали се касае за самоубийство или инцидент под влияние на алкохола, това ще се уточнява от съдебните лекари.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавете Вашия коментар

TOP