Кримиконтингентът тероризира ченгетата в Сандански с огнена вендета! За седмица опожариха два автомобила на полицай

21 Май 2016 | 09:49
0 коментара
Общество
Кримиконтингентът тероризира ченгетата в Сандански с огнена вендета! За седмица опожариха два автомобила на полицай

Кримиконтингентът тероризира ченгетата в Сандански с огнена вендета, за седмица опожариха два автомобила на полицай, съобщава репортер на Pirinsko.com.

Джип "Тойота" на полицая от КАТ към РУП - Сандански А. Стоянов изгоря миналата нощ около 2.30 ч. Неизвестен извършител е облял капака на колата със запалителен коктейл и драснал клечката. Тойотата била паркирана на тротоара пред дома на полицая на ул. "Св.св. Козма и Дамян" в курортния град. Екипи на пожарната загасили 5-метровите пламъци, а полицаите часове наред правили огледи и разпитвали комшии на Стоянов. Джипът на полицая е напълно изгорял, колата е без застраховка „Автокаско”.

Това е поредното покушение срещу Стоянов, преди около 2 месеца бе запалена и напълно изгоря двуетажната му вила в местността Туричка черква.

В община Сандански палежите на коли станаха вече наложена практика за отмъщение.

Припомняме, че преди около седмица изгоря БМВ-то на криминалиста от РУП - Сандански Венцислав Вангелов, което било паркирано пред блока в жк "Спартак". При палежа изгоря и пежото на директора на ЗПГ "Климент Тимирязев" Е. Терзийски, което било паркирано непосредствено до БМВ-то. 
Най-вероятно хора от кримиконтингента стоят зад палежите, е основната версия. Говори се, че в региона действат под прикритие група "изпечени" апаши, които срещу 200 лв. могат да запалят всяка кола, а за 50 лв. остава на джанти с нарязани гуми. Прогнозите са, че палежите в района няма да спрат, тъй като от години се действа по този начин между 1 и 4 часа през ноща, когато е най-спокойно.

Сандански е втори след Благоевград в областта по посегателства върху автомобили. Само за една година са изгорели около 20 превозни средства, а до момента няма установени извършители.

Десетки криминалнопроявени мъже са привикани за разпит в полицейското управление от миналата седмица до момента, но твърденията им били, че никой от тях не е замесен в посегателствата върху полицаите. 
И двамата полицаи са семейни и от години упражняват професията си в Од на МВР-Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP