Кресна представя социалните дейности и възможностите за туризъм на елитен форум

21 Юни 2022 | 13:37
0 коментара
Бизнес
Кресна представя социалните дейности и възможностите за туризъм на елитен форум

Община Кресна е сред участниците на десетото издание на Европейския форум на субектите на социалната и солидарна икономика. Форумът се откри вчера в Пловдив, а организатори на събитието са Националният съюз на трудово-производителни кооперации, Министерството на труда и социалната политика и Международен панаир – Пловдив.

Над сто социални предприятия, кооперации и неправителствени организации от България и чужбина представят своите продукти и услуги, а достоийно място в палата 11 заема и експозицията на община Кресна. Кметът Николай Георгиев проведе важни разговори, на които презентира дейността на местната власт и развитието на туризма. Голям интерес сред присъстващите предизвикваха експонатите и печатните материали на община Кресна. Форумът продължава до 23-ти юни в Пловдивския панаир.

Сред гостите на откриването бяха вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, Никола Шмит, комисар за работни места и социални права на ЕС, министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков, министърът на туризма Христо Проданов, заместник-министри, кметове и официални преставители на български и европейски институции.

Добавете Вашия коментар

TOP