Кресна празнува четири дни

17 Октомври 2023 | 14:43
0 коментара
Култура
Благоевград
Кресна празнува четири дни
В рамките на четири дни жителите и гостите на Кресна ще имат възможността да се насладят на богата и разнообразна празнична програма, посветена на празника на Кресна.

Събитията ще започнат в сряда (18 октомври), когато от 17.00 часа ще се състои Празнична Вечерня в Храм-паметник и костница "Свети Иван Рилски".

В четвъртък (19 октомври) от 07.00 часа ще се проведе Празнично утринно богослужение, а от 09:00 часа ще бъде дадено началото на Света Литургия. В 11:30 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва в костницата на Храма, в 12.00 часа събитията продължават с празничен водосвет и благославяне на общата трапеза

На празника ще бъде Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

В петък събитията, посветени на празник на Кресна, започват в 18:45 часа, когато ще се състои ритуал по полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на Димитър Попгеоргиев на площад "Кресненско въстание".

В 19:00 часа ще бъде открита и самата празнична програма, в която участие ще вземат Деца от ДГ "Здраве", Ученици от СУ "Св. Паисий Хилендарски" и Лилия Иванова.От 19:30 часа на сцената ще излязат народните певци Румен Стойков и Димитрина Петличка. След това ще има празнична заря.

В 20.00 часа любимата на няколко поколения Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл ще зарадват жителите и гостите на Кресна.

В 21.00 часа поп изпълнителката Дара ще постави финал на празничната вечер. 

В събота (21 октомври) от 16.00 часа започва футболна среща между ветераните на ФК "Перун", гр. Кресна и ветераните на ФК "Вихрен", гр. Сандански.

В часа програмата продължава с: ЖНХ "Синаница" при НЧ "Култура 1932", гр. Кресна, ФПГ "Градешки бисери", с. Долна Градешница, ДПС "Пиринско звънче", с. Сливница, Танцов клуб "Перуника" при НЧ "Култура 1932", гр. Кресна, ЖФГ "Чинари", с. Горна Брезница.

От 20.00 часа на сцената ще излязат Теди Еротеева и Ансамбъл "Македонци", а в 21.00 часа поп фолк изпълнителката Преслава.

Добавете Вашия коментар

TOP