Кресна осъмна с табели за контрол на скоростта

22 Август 2015 | 19:20
15 коментара
Общество
Кресна осъмна с табели за контрол на скоростта

Само седмица след официалното внасяне на подписката на жителите на Кресна в Министерски съвет, Президентството, администрацията на Народното събрание и Областна управа - Благоевград, Кресна осъмна с не една, а с три указателни табели за контрол с камери на движението в района. Така многогодишната сага на кресненци е на път да завърши щастливо, благодарение на гражданската инициатива на Николай Георгиев.

 

Всичко започва през април тази година, когато след поредната зверска катастрофа в центъра на града, Николай излиза с възвание към своите съграждани и им предлага заедно да сложат край на геноцида по Е-79 в района на града. Проблемът е толкова стар, че върху него вече са се упражнявали няколко кметски администрации без какъвто и да е успех, а неверието и усещането за безсилие у населението са толкова големи, че хората в общината се чувстват напълно изоставени и сами в тяхната мъка. Тогава се случва пробивът. Новата инициатива им дава възможност да заявят на висок глас своя справедлив гняв пред властимащите направо в София и 1760 души решават, че трябва да станат част от това последно усилие. 1760 ГРАЖДАНИ на Кресна, решават, че ще вземат нещата в свои ръце и ще се борят докрай за живота на децата си.

 

Умелото водене на цялостната кампания по подготовката на подписката и провеждането на съпътстващите инициативи от страна на Николай Георгиев и екипа му са толкова впечатляващи, че буквално цяла България започва да говори за инициативата и да се възхищава на единството и силата на жителите на Кресна. Десетки национални и регионални печатни и електронни медии се включват в кампанията, за да отбележат гражданския протест, превръщайки го едва ли не в национална кауза и това оказва своето огромно влияние за по-нататъчното развитие на събитията. Когато на 12.08.2015 г. Николай Георгиев внася подписката в София, той е посрещнат в Министерски съвет, Администрацията на Народното събрание и в Президентството с подобаващо разбиране и готовност за светкавично решаване на проблема. С решителната намеса на г-жа Тотева - Началник на кабинета на Министър-председателя на Република България, буквално същия ден е разпоредено на Областна управа - Благоевград да се пристъпи към поетапното удовлетворяване на исканията на жителите на Кресна, а на патрул на пътна полиция е разпоредено незабавно да се ситуира в центъра на града до второ нареждане.

 

Седмица по-късно в Кресна вече са монтирани три табели, показващи на шофьорите, че скоростта им се контролира с камери и ги очакват солени глоби, ако не спазват ограничението на скоростта. Разбира се, камерите са съществена част от справянето с проблема, но до истинското решение има още път. Ето защо, с поредица от интервюта и статии в местните медии, Николай призова съгражданите си да бъдат бдителни и да отстоят своите искания в тяхната цялост. А това означава, че трябва да се изпълни и второто, по-съществено искане в подписката - за поставяне на ограничители на скоростта (легнали полицаи). Засега от Областната управа проявяват пълно разбиране и извършват одит на пътя, за да могат да предложат нужната промяна в схемата за контрол на движението по Е-79 в община Кресна. Когато одитът приключи, кресненци трябва да получат и мечтаните "легнали полицаи", за да могат най-сетне да заспиват спокойни и сигурни за утрешния ден.

 

Събитията в Кресна са показателни и с огромната роля на медиите, като решаващ фактор за формиране на обществени нагласи в подкрепа на справедливи каузи. Така и трябва да бъде, защото като "четвърта власт" те имат своето незаличимо място в живота на съвременния човек. Ние в "Пиринско" ще продължим да следим с подобаващо внимание продължението на сагата с гражданската инициатива на Кресна и ще ви информираме.

Кресна осъмна с табели за контрол на скоростта
Кресна осъмна с табели за контрол на скоростта
Кресна осъмна с табели за контрол на скоростта

Добавени коментари

относно чаушо за кмет публикува:
24 Август 2015 | 23:22
Този чаушо не става защото е посредствен с много ниско ниво на интелигентност
До Иван публикува:
24 Август 2015 | 14:03
Иванчоуууу, пиле шарено. Той ще бъде кмет, а на кметовете не им спират еврофондовете. Явно доста си бос в тази материя, ма хайде и ти да кажеш неща. Що се касае до фондовете и кой на кого ги спира, да ти напомня, че България стата член на ЕС по времето, когато министър-председател беше Станишев и всички милиарди евро, които използва България в периода 2007 - 2013 г. бяха договорени, благодарение на неговото правителство. Зелена ти кратуната и затова пишеш заучени фразички.
иван публикува:
23 Август 2015 | 19:49
Хора чаушо не става за кмет защото е комунист а на такива европейските фондове се спират прим.Виденов,Станишев и др.Бъдете разумни,защото заради такива посредственици с нисък интелект общината е на това дередже.Що се отнася до ревизии за които говорят чаушовите тролове да ще се направи обстойна проверка на свръхцените чаушови при снабдяване на общински обекти
до щерката трол публикува:
23 Август 2015 | 19:22
Всички сте на хранилката от контрабандата на цигари от Македония
1972 публикува:
23 Август 2015 | 19:10
Плювайте колкото си искате злобари ,щом видите един човек малко по оправен и отговорен гледате да го оплювате.Пукнете се от злоба и се пригответе ,защото Николай ще е КМЕТ НА ОБЩИНА КРЕСНА.УСПЕХ НИКОЛАЙ,А ВРАГА НЕКА СЕ ПУКА И НЕ ИМ ОБРЪЩАЙ ВНИМАНИЕ!!!
cicho valio публикува:
23 Август 2015 | 17:18
Kakav vi e problema s niki be kaputi,neka se izpravi edin i da kaje za 42 godini na koi e napravil lo6o niki be ,znaete li 6to maki videha sas spas4o be ,eii mi6ozi ne draznete horata izli6no,dali 6e e kmet ili ne niki si ostava 4ovek i priatel,nikoi za ni6to ne e vurnal,aide kato neiskate niki izberete nasko o6te ot sega go nalapaha gazolizcite kato bai mile,i tem podobni,zel jivot li iskate da im gledate suratite na tia tikvi be,eeeiiii prost narod,
до румен и до коста . публикува:
23 Август 2015 | 14:27
Абе нещастници , Ники става и за чобанин , той за разлика от вас не се срамува от никаква работа . Кебапчета пекал ми ще пече , защо да не пече . Той , знае какво прави за разлика от вас , платени тролове , за нищо неставащи продали газа си за жълти стотинки .А ха за контрабандата , ми има институции за тази работа тъпчовци ...обърнете се към тях аз съм покрай Ники и Спас вече толкова години и ви казвам тъпи копелета мърлютиите ги търсете на друго място . Не плачете на чужди гробища . Той ще е кмета неразбрахте ли ? На някой не им изнаса защо ли ? Сетих се , а дали вие пу .....ки заспали се сещате , защото нормалните хора се сещат .И последно за сега не разлайвайте кучетата не е във ваш интерес, защото знаем какви сте ги вършили айде до след малко . Лове
румен публикува:
23 Август 2015 | 12:40
Никито любов твоя не става за кмет а за чобанин във Влахи
paдка публикува:
23 Август 2015 | 12:00
ники браво ти ставаш за кмет любов моя зная че ше победиш
коло публикува:
23 Август 2015 | 11:11
А аз искам околовръстен път !
БСП Кресна публикува:
23 Август 2015 | 10:10
Абе коста, много лично го приемаш. Ругаеш, ругаеш, само толкова ли можеш "администраторе". Пък и с този "временен" магазин, съвсем се рабра кой и какъв си. Хайде, продължаваш да се криеш зад "коста", поврага ти това и правеше през цялото време. Е, да ти кажем и ние нещичко. Иде "Видов ден" и ще има РЕВИЗИИ, при това с мно-оооого сериозна давност и всичко разкрито ще го направим незабавно достояние на хората. Стана ли ти хубаво, плюнко! Дерзай.
коста публикува:
23 Август 2015 | 03:16
Ей чуш не си вменявай заслугата предизборно,защото ние бяхме осведомили общественоста в Кресна че този проблем отдавна е задвижен и беше въпрос на време за да бъде решен.Още веднъж повтаряме че от страна на компетентните органи са предприети мерки и за поставяне и на стационарна камера.Не се хващай като удавник за сламка за да използваш трагедията на хората за да удоволитвориш твоите политически амбиции,защото тази трагедия ще ти се стовари на тъпата глава.Давай Ники....Ти си най големия....но ти никога няма да си кмета ,защото си тъп,посредствен кебапчия.Продължавай напразно да финансираш пиринско с пари спечелени от контрабадни стоки в твоя временен магазин
Вител на Кресна публикува:
23 Август 2015 | 00:17
Ей, хора! Чаушо го направи без да притежава абсолютно никаква административна власт, а представяте ли си какво би постигнал, ако е кмет? Респект! Аз лично вече направих избор. Кресна има нужда от водач и промяна!
Убразован публикува:
22 Август 2015 | 22:19
Най-после нещо и в Кресна!...ами то много трудно било? ЗАТОВА мислете като гласувате!
1948 публикува:
22 Август 2015 | 21:08
Затова трябва Николай да стане кмет на Кресна , защото държи на думата и мисли за хората . Успех Николай ти ще си Кмета !!!

Добавете Вашия коментар

TOP