Кресна ликува! Кирил Десподов отново е Футболист на годината

06 Февруари 2023 | 10:24
0 коментара
Спорт
Кресна ликува! Кирил Десподов отново е Футболист на годината

Капитанът на българския национален отбор дублира успеха си от миналата година и общо за трети път след триумфа през 2018 година.

Кирил Десподов от Кресна отново е Футболист на годината със 193 точки. Десподов спечели наградата за втора поредна година. Той изпревари Илия Груев - младши от Вердер Бремен със 179 точки, а Ивайло Чочев от ЦСКА 1948 завърши на трето място със 109 точки. Капитанът на Ботев Тодор Неделев получи наградата посветена на Трифон Иванов "Лъвско сърце - Трифон Иванов" за мъжество и характер. По този начин Десподов се изравни с Ивелин Попов и Христо Бонев с по три отличия от „Футболист на годината“, като пред него остават само легендарните Христо Стоичков и Димитър Бербатов.

"Какъв по-голям стимул и пример за децата на Кресна", написаха съграждани на Кирил Десподов и пожелаха на него и на децата в града да дейрзаят и да следват мечтите си.

На церемонията бяха обявени още треньор номер едно на България и неговите подгласници, както и най-добрите играчи по позиции в efbet Лига - вратар, защитник, полузащитник, нападател и най-добър чужденец. Беше връчена и наградата за най-прогресиращ млад играч в българския футбол, както и коя е футболистка №1 на България.

Специалната награда лъвско сърце „Трифон Иванов“ бе присъдена на футболиста на Ботев Пловдив - Тодор Неделев, който се завърна на терена след тежкия инцидент, който претърпя по време на пътуването на националния отбор в Грузия.

Добавете Вашия коментар

TOP