Кресна иска път до селото на Яне Сандански

16 Февруари 2017 | 08:23
0 коментара
Общество
От общинската администрация е подготвен проект, който чака своето одобрение по Програмата за развитие на селските райони

Планинското село Влахи в подножието на Пирин ще се превърне в истински туристически център. Това разкри кметът на община Кресна – Николай Георгиев. Селището е известно като родното място на войводата Яне Сандански, там реализира проекта си за опазване на редки български породи животни Сидер Седефчев. Затова населеното място има всички дадености, за да привлича туристи от страната и чужбина. За реализирането на тази идея обаче първо ще трябва да се асфалтира 9-километровият път от Кресна до Влахи, който в момента е в окаяно състояние.

От общинската администрация е подготвен проект, който чака своето одобрение по Програмата за развитие на селските райони.

„Там може да се изградят къщи за гости, туристически пътеки и всичко необходимо за селски туризъм. Стопанството на Сидер Седефчев, в което той отглежда каракачански породи животни, привлича много посетители. Но без път няма как да развиваме туризъм там”, смята общинският управник.

Тази година общината чака европейско финансиране по още няколко проекта – за енергийна ефективност на сградата на кметската администрация, за саниране на местното училище и изграждане на спортна площадка, както и за асфалтиране и изграждане на нов водопровод на улицата, която е успоредна на главен път Е-79 в града.източник:Kmeta.bg.

Добавете Вашия коментар

TOP