Красиво и дълго хоро прегърна площада на Долно Осеново за Курбан Байрам

29 Юни 2023 | 08:18
3 коментара
Култура
Благоевград
Красиво и дълго хоро прегърна площада на Долно Осеново за Курбан Байрам

Стотици жители и гости на село Долно Осеново посрещнаха първия ден на свещения празник Курбан Байрам заедно, на площада – с празнично настроение, с добри гости, с отворени къщи и сърца за приятели.

 

Празникът на нашите приятели мюсюлмани от Долно Осеново споделиха кметът на община Симитли – Апостол Апостолов, народният представител Стефан Апостолов, председателят на Общински съвет - Симитли Вилимир Александров, зам.-председателя на Общински съвет Лиляна Айкова, които бяха посрещнати топло от млади и стари.

 


Кметът на селото Бисер Сегменов приветства с добре дошли жителите и гостите на празника и им пожела здраве и благоденствие.

 

С добри думи към тях се обърна и кметът на община Симитли Апостол Апостолов, който честити свещения Курбан Байрам, но и подчерта радостта и удовлетворението си, че Долно Осеново е едно от най-хубавите села не само в община Симитли, но и в България. „Направихме много за селото, за училището, за детската градина, по инфраструктурата, за хората, но имаме още много да направим заедно" – добави в краткото си слово кметът.

 


На голямото и красиво хоро се хванаха за ръце млади и стари, много деца, обединени в доброто, а Долно Осеново хубавее и ще продължава да хубавее, защото е едно от най-младите и живи села – с висока раждаемост, с интензивен и богат живот, традиции и самобитна култура.

 


Курбан Байрам продължава. В петъчния ден – за празника на селото за здраве и благоденствие на жителите и гостите на  Долно Осеново – за да помага Всевишния – ще се раздава курбан.













Добавени коментари

Gan40 публикува:
29 Юни 2023 | 10:26
На тия у Осеново им дай само маанета. Уж мусюлмани, а поведение като християни, да се чудиш от кои са, а всъщност и те не знаят!
Пешо публикува:
29 Юни 2023 | 09:26
Да така е , сред турците са турци - при българи са най-чистите българе! С една дума - продажници!
иван публикува:
29 Юни 2023 | 09:19
Мани ги тия помаци - те не знаят на кой бог да се молят!

Добавете Вашия коментар

TOP