Красиви снимки и рисунки донесоха куп награди за талантливи деца в Разлог

07 Юли 2020 | 15:51
0 коментара
Култура

Куп заслужени награди получиха деца и младежи от конкурса „Спортът е здраве за духа и  тялото” в община Разлог.

В парка пред Историческия музей кметът инж. Красимир Герчев връчи отличията на участниците в надпреварата, организирана от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Конкурсът се проведе по повод Световния ден за борба с наркоманиите /26 юни/.

Целта бе деца и младежи да направят снимки, колажи или нарисуват своето преживяване сред природата - в планината, на реката, или където обичат, и покажат, как със спорт в духа на феърплей и състезателност са активни, отговорни, и спортът е здраве за духа и тялото.

Обществените възпитатели Мария Костадинова, Лина Пъргова и Калина Ергина, по чиято иницатива се проведе начинанието благодариха на децата, които рисуваха, снимаха и отразяваха своите занимания сред природата, как обичат да спортуват и активно да се занимават с дейности на открито.

Този конкурс показа, че децата на Разлог обичат природата, уважават спорта и са активни и отговорни с мисъл за околната среда, и посветени на физическата дейност - колоездене, волейбол, тенис, бягане и други. "

Кметът Герчев оправи своят поздрав към участниците за това, че посвещават свободното си време на разходки и преходи в планината и грижа за природата, на младите спортисти, които показаха, че спортът наистина е здраве за духа и тялото.

Обществените възпитатели благодариха специално на Oбщина Разлог и управника за неизменната подкрепа за всички начинания в името на децата, за съпричастността и отличното партньорство в реализацията на различни дейности.

Добавете Вашия коментар

TOP