Красимир Каракачанов: Тези, които разделят нацията, ще бъдат атакувани фронтално

28 Октомври 2016 | 11:08
0 коментара
Политика
Красимир Каракачанов: Тези, които разделят нацията, ще бъдат атакувани фронтално

Красимир Каракачанов, кандидат за президент, издигнат от Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“ и ВМРО“ в интервю за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“


Водещ: Броени дни преди президентските избори битката за „Дондуков“ 2 е в разгара си. В сутрешният блок на Радио „Фокус“ продължаваме да ви срещаме с кандидатите за държавен глава. Наш гост тази сутрин е Красимир Каракачанов, издигнат от Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“ и ВМРО“. Г-н Каракачанов, здравейте!
Красимир Каракачанов: Здравейте! 
Водещ: Кой трябва да бъде първият приоритет на новия президент, когато бъде избран? 
Красимир Каракачанов: Не може да се каже, че има само един приоритет, защото има толкова много проблеми, които отдавна висят за решаване в българското общество, така че няма как да кажем, че има един приоритет само, заради който президентът да застане. Но основните неща, за които трябва да се говори, това са: проблемите с националната сигурност и най-вече нелегалната имиграция, проблемите с бедността в България. 60% от българските пенсионери вземат пенсии, които са по-ниски от прага на бедността. Самото българско правителство е обявило прага на бедността като доходи минимум 300 лева на човек, а 60% от българските пенсионери взимат по-малка сума. Какъв по-голям проблем, ако говорим за една социална сигурност и справедливост. Демографската катастрофа – абсолютно никакви мерки не се вземат вече от поредното българско правителство. Здравеопазване. Така че както виждате, проблемите са много. Външна политика – една абсолютно хаотична, объркана външна политика без подредени ясни приоритети, без приоритет за защита на българските малцинства в съседните страни, без приоритет за работа с българските исторически общности от новата ни българска имиграция. Както виждате, държавата се движи на самотек и в един пълен хаос през последните 20 години и това нещо трябва да приключи. Така че първото нещо, което ще направя като президент на Република България е да свикам Консултативния съвет за национална сигурност. И на този съвет всички тези въпроси да бъдат поставени и един по един да започнат да се решават, защото няма време повече за губене. Ако някои български политици си мислят, че в този хаос, в тази беднотия и мизерия им е по-лесно да управляват – да, сигурно им е по-лесно да управляват, но на българите им е трудно да живеят. Така че на това нещо трябва да се сложи край. 
Водещ: Освен Консултативния съвет за национална сигурност, който свиква президентът, какви други възможности, според вас, има държавният глава да влияе за справянето с всички тези проблеми, които изброихте – бедност, демографска криза? 
Красимир Каракачанов: Има право да прави обръщения пред парламента и нацията по всички национални медии. Ако правителство или мнозинството в парламента не се вслушват в тези проблеми, които трябва да бъдат решавани, президентът има право да излезе пред хората и да ги назове публично. И тогава има два начина – или правителството пада, или народът излиза заедно с президента. Всъщност, аз не смятам, че ще стигнем до там. Смятам, че всички тези въпроси, за които аз говоря в момента, са в съзнанието на всеки един нормален българин, и няма как българските политици да не се вслушат в това. Последният инструмент, който има президентът, това е референдумът. Той може да насрочи референдум по всеки един от тези въпроси, разбира се, върху конкретни предложения за решаване. 
Водещ: Да очакваме, че ще има повече референдуми, ако хората решат да гласуват доверие на вас и вие станете следващия президент? 
Красимир Каракачанов: Ако има политически инат, ще има и повече референдуми, за да бъде преодолян, или да го кажа по-шеговито – да бъде излекуван този инат. Не можеш да управляваш държавата на инат, не можеш на инат да оставяш хората да живеят лошо, да живеят несигурно, защото цели райони в страната са под диктата на битовата циганска престъпност. Аз вчера бях в Северозападна България – Видин, Монтана, Враца – освен бедността, ниските пенсии, безработицата, циганската престъпност е един друг основен въпрос, който хората поставят. Докога ще си затваряме очите за тези проблеми? Докога българските политици или българските министри на вътрешните работи, или българските министър-председатели ще се правят, че не виждат този проблем, ще се правят, че това не съществува. Виждате какви абсолютно глупави и неудачни предложения прави министърът на образованието. Всъщност, това е една тотална дискриминация, но този път е дискриминация за пореден път срещу самите българи. Какво означава срещу 3.50 успех на циганчета да осигуряваш стипендия от 60 лева? Ами стипендията за отличен успех на всеки един български ученик е 35-40 лева. Това ако не е дискриминация, и то в една образователна система, в която работят на принципа на т.нар. „делегирани бюджети“, когато имаш 3.50 ти си тотално неграмотен – не можеш да четеш и да пишеш. Това е нова форма за сегрегация на самото българско население. 
Водещ: Само, че тук е важно да отбележим, че една част от тези средства за въпросните стипендии за ромски деца, идват от частна организация. 
Красимир Каракачанов: А коя частна организация? Отново „Сорос“. Утре ако Сорос предложи да изгоним българите от България, трябва ли българското правителство да се съгласява на подобни глупости? Това, че има някакви хора, които предлагат нещо, не означава, че трябва да го приемеш. Вие да сте чули Сорос да е подпомогнал или някои външен донор да е подпомогнал нещо, касаещо действително патриотичното възпитание, националното възпитание, българските патриотични национални традиции, нещо, свързано с православната вяра? Няма такова нещо. Всички донори, които идват по линия на подобни организации, са за разрушаване на българската национална идентичност и толерират циганското население в България. Защо да не го кажем това нещо в прав текст? Какво като ги дава някой отвън? Въпросът е, че някой може да иска да даде пари на циганите да продължат да не работят и да не учат. Това означава, че ти трябва да ги приемеш? Трябва ли да дискриминираш собствените си граждани, защото някой отвън ти дава пари? Това е такова робско мислене и такъв слугинаж, че просто нямам думи за обяснение. 
Водещ: Само ролята на президента е да обедини нацията. Как това да стане без да има дискриминация…? 
Красимир Каракачанов: Тези, които разделят нацията, ще бъдат атакувани фронтално. Това разделя нацията. Аз критикувам подобни неща, които разделят нацията. Това, което обединява нацията е българския закон и Българската конституция. И не може никой да се поставя над българските закони. Защото ви припомня и на вас, а чрез вашето радио на всички български граждани какво е казал Левски. Всички обичаме да цитираме Левски, но никой не го чете докрай. Левски казва: „Всички ще бъдем равни в свободна България, но под закона български.“ Това е истината – законът е еднакъв за всички. Не може за едни критерият да бъде един, за други да бъде друг. Не може населението на България, което вие защо мислите, че няма бедни български семейства? 
Водещ: Безспорно има. 
Красимир Каракачанов: Защо трябва да ги разделяме семействата в България на цигански и български? Ако говорим за тази фондация, която отвън дава пари, Министерството на образованието веднага се съгласява. Всъщност, само част от парите са външни пари, другите са от България, от нашия бюджет, от нашите средства. 
Водещ: Да се върнем сега на външната политика. На фона тази сложна геополитическа ситуация, в която се намира страната ни, как президентът да постъпи така, че неговият глас да бъде чут, да бъде значим не само за региона, но и важен в международната общност? И как да защитим нашия национален интерес? 
Красимир Каракачанов: Когато защитаваш само и единствено българския интерес. Досегашните действия на сегашния президент, в които той ангажираше България против Русия, това не беше в наш интерес. България нито е готова, нито има военните способности, нито има икономическите възможности да се включва в подобни авантюри, които всъщност предвещават конфронтация и войни. Българският президент и въобще българските държавни институции трябва да са насочени към търсене на мирни решения, а не към създаване на ново напрежение. По никакъв начин България не трябва ангажира в никаква конфронтация между двете големи сили – САЩ и Русия, по никакъв начин. Ние нямаме абсолютно никакъв интерес от това. 
Водещ: А как да се държи страната ни между тези две сили? 
Красимир Каракачанов: Ще се държи неутрално. НАТО – вземете прочетете Вашингтонския договор – е отбранителен съюз. Не е нападателен съюз – отбранителен съюз. Във всички харти, документи на НАТО и Европейския съюз се говори за мир, а не за война и конфронтация. Следователно, изтъкваш тези постановки и казваш: „България не участва в подобни неща. България е за намиране на мирни решения, а не за дрънкане на оръжия и конфронтация“. 
Водещ: Финален въпрос – смятате ли, че дебатът, който се води в момента, дава на българските граждани достатъчно? И какво искат от вас хората, когато се срещате с тях в различни градове на страната? 
Красимир Каракачанов: Аз дебат не виждам. Кандидатите на ГЕРБ и БСП бягат от дебат. Какъв дебат видяхте вие? Между кандидати, които ще вземат първите 4 последни места, и които разсмиват българските зрители и гласоподаватели? Дебат няма. И това е по вина на кандидатите на ГЕРБ и на БСП – те бягат от дебат. Явно не се чувстват добре подготвени. Кажете ми, ако някой от тях е добре подготвен или има какво да каже на обществото, защо бяга от публичен дебат пред медиите? Защото хората ще ги питат и вие ще ги питате журналистите за основни въпроси това, което ме питате мен – каква да бъде политиката на България в конфронтацията между Русия и Америка? Аз ви казвам каква трябва да бъде политиката на България. Само че те не смеят да го кажат. По темата за циганската престъпност или по тази злополучна случка със стипендиите на циганчетата с 3.50 успех, каква ще бъде тяхната позиция мислите? Пак ще бъде хъмкане и мънкане, за да не разсърдим някои западен приятел и партньор. Или по темата с нелегалната миграция – някой от тях дали би казал това, което биха искали да чуят българските граждани? Че България няма да допуска и няма трайно да заселва на своя територия нелегални имигранти? Няма да го кажат, така че поради тази причина те не идват на дебати. Именно това питат българските граждани. 
Евелин ЦАНЕВА

Добавете Вашия коментар

TOP