Красимир Герчев, кмет на общ. Разлог: Финансовата дисциплина е най-важна

19 Декември 2016 | 10:20
7 коментара
Общество
Красимир Герчев, кмет на общ. Разлог: Финансовата дисциплина е най-важна
Красимир Герчев, кмет на Разлог

Кои ще бъдат най-важните проекти за община Разлог през 2017 година и как се постига финансова стабилност в разходването на публичните средства? Разговаряме с градоначалника на Разлог Красимир Герчев, носител на голямата награда „Кмет на годината“

Г-н Герчев, с кое според вас спечелихте доверието на хората и получихте толкова силна подкрепа за наградата „Кмет на годината“?

Искам да подчертая, че това е много сериозна награда. Тя обаче не е само за мен. А е и за екипа ми, и за всички служители в община Разлог, и за всички жители. Няма как да не ни радва подобно признание от авторитетна медия като Портала на българските общини Kmeta.bg. Но пък и ни задължава да продължим в тази посока. За всички нас отличието е преди всичко огромно предизвикателство. Затова ще положим още повече усилия, за да осигурим просперитет и развитие на нашата община.

Кои бяха основните успехи в работата от преизбирането Ви досега?

Основното през тази година бяха европейските проекти, които реализирахме. На първо място са тези, които подобряват социалната дейност в града и другите селища, както и инфраструктурата. Можем да се похвалим с над 80% обновена пътна мрежа на територията на общината. Много се прави в областта на туризма. Не пречим,а сме от полза на инвеститорите. Интересът към изграждане на хотели и къщи за гости не секва. Това е предпоставка за по-добри дни за хората в община Разлог.

Какво да очакват жителите на община Разлог през 2017 г.?

Много мащабна дейност по осигуряването на енергийната ефективност на жилищни и обществени сгради. Това ще е година на ударното саниране в общината ни. Ще бъдат обновени 14 многофамилни жилищни сгради в града. Финансирането е на 100% безвъзмездно по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Пет важни обществени сгради също ще бъдат санирани. Договорите са също по ОП „Региони в растеж“. В проектите е заложено да се извършат строително-монтажни дейности за прилагане на мерки за енергийна ефективност на Народно читалище „15 септември 1903-1909 г.“ в града, на СОУ „Братя Каназиреви“, на ОУ „Никола Парапунов“, на бившата туристическата спалня и на бившия интернат. Изпълнението на заложените в проектите дейности ще допринесат за достигане на по-висок клас на енергопотребление във всички сгради и намаляване на разходите за енергия.

Кои са най-важните приоритети на община Разлог за догодина?

За мен лично най-важно е да има финансова стабилност в община Разлог. Да се изразходват рационално и балансирано публичните средства. Това ще се постигне с дисциплина и ред. Защото само така ще продължим да работим без задължения към институции и партньори. И да сме полезни на гражданите на общината.

Вашето послание за наближаващите Коледни и Новогодишни празници?

Нека все така са позитивни хората в община Разлог. Да вярват във възможностите си, както и в тези на общинското ръководство. Да са здрави и да ценят постигнатото и в личен, и в обществен план. Да пазим направеното. Да са сигурни, че имат сили и потенциал, а това да повиши самочувствието им.Кмета.бг

Добавени коментари

kmetskia.bg публикува:
22 Декември 2016 | 00:29
Le le glupost do glupost, kakva nagrada kakvi pet lea be, ti iska si v zatvoro. Dobre che sam daleko ot taa kalna selsa lokva, razlog, qzyk za ubaviq grad dekato beshe
Какво значи финансова дисциплина? публикува:
22 Декември 2016 | 00:13
Вземай от работещите, разпъвай ги на кръст, храни циганите с парите, защото те са ти електората. Финансова дисциплина ала ГЕРБ, и Швейцария може да се учи от нас. Весели празници, дано ви се враща всичко!
ГРОБ си отива публикува:
21 Декември 2016 | 23:50
Дано най-накрая изхвърлим този недоброкачествен тумор поне малко от малко, справихме се с Бойо, сега останаха метастазите, наслаждавай се на последния си мандат като кмет господин Герчев, кради като за последно, българския народ е търпелив, ще те издържи още три години и по големи хрантутници е хранил, крадете като за позледно защото ви се вижда края!
неподкупен публикува:
19 Декември 2016 | 23:18
Бахти дебелоичието сте бе Ако не ти бе а балканците че ше да видиш кмет нинга Виш се бе с каков башибозук си трагнал да крадете Кои ти дава да си мислиш тия глупости че сте наприли нещо с милета рачовци стоичевци Само отаиката на обществото
До Г публикува публикува:
19 Декември 2016 | 14:02
И ти ли си от шайката?За тебе е прекрасно място за живеене, но за хората извън вашия обръч е истински ад.
Г публикува:
19 Декември 2016 | 12:23
Града ни е прекрасено място за живеене! Изумена съм, че няма кой да го оцени а се пишат само негативни коментари! Поздравления Кмете!
разложенин публикува:
19 Декември 2016 | 11:50
Най-важният приоритет за ръководството на община Разлог е – колкото може повече да се краде за лично облагодетелстване.

Добавете Вашия коментар

TOP