Кралица на красотата е сред жертвите на атентата край Москва

25 Март 2024 | 10:28
0 коментара
Криминално
България
Кралица на красотата е сред жертвите на атентата край Москва

осителката на титлата Мис Твер 2001 Екатерина Новоселова е сред жертвите на терористична атака в "Крокус Сити Хол" край Москва, при която загинаха най-малко 137 души.

Тази информация съобщи на РИА Новости бившата директорка на модната агенция в Шарм и организатор на конкурса за красота Олга Даргевич.

Жената съобщава, че е видяла името на Новоселова в списъците на Министерството на извънредните ситуации, чрез който бяха съобщени жертвите на кървавия атентат.

Даргевич се свързала с майката на загиналата, която е потвърдила информацията.

„Има две прекрасни деца - момче и момиче. Много светло, много мило момиче... Много умно момиче, най-добрият човек. Ние сме в шок, просто още не можем да повярваме, че се е случила такава трагедия“, казва Даргевич.

Според нея починалата е живяла в Твер и е участвала в конкурси за красота там.

Тя завърши университет, работеше в банка и след това се премества в Москва.

Руската популярна рок група „Пикник“, която трябваше да изнесе концерт в петък в залата в предградията на Москва, в която нападатели убиха 137 души, отдаде почит на жертвите на терористичното нападение, съобщи ДПА.

Членове на групата поднесоха цветя в неделя вечер в памет на загиналите пред залата „Крокус сити хол“ и изразиха съболезнования към семействата им, съобщи ТАСС.

„Това злодеяние е безсмислена, невъобразима жестокост, каза лидерът на групата Едмунд Шклярски.

Отговорност за нападението пое „Ислямска държава“, но руският президент Владимир Путин намекна за „украинска следа“ зад атаката, без обаче да представи доказателства.

Източник: ТАССС/otr-online.ru/БТА/Петър Къдрев

Добавете Вашия коментар

TOP