Кралев откри Световното по гребане за юноши в Пловдив

22 Юли 2015 | 06:48
0 коментара
Спорт
Кралев откри Световното по гребане за юноши в Пловдив

Mинистърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в церемонията по откриването на Световното първенство по гребане за юноши, девойки и младежи в Пловдив. Събитието се състоя в Античния театър от 19,00 часа снощи.

"Надявам се до Световното първенство по гребане за мъже и жени през 2018-та година Пловдив вече да има втори гребен канал", каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на откриването на Световното по гребане за младежи и девойки до 23 години тази вечер.

Той допълни още, че през годините Пловдив и Федерацията по гребане са се доказали като отлични организатори на състезания от най-висок ранг. 

“През тази седмица на гребния канал ще си дадат среща над 1000 състезатели и аз вярвам, че ще им предложим прекрасни условия“, каза още спортният министър.

Кметът на Пловдив Иван Тотев също приветства състезателите и подчерта, че в последните години Пловдив заема все по-трайно място в международния спортен календар. Той припомни, че през 2014 градът бе обявен за първия Европейски град на спорта в България.

Надпреварата от най-високо ниво, на която България е домакин, ще се проведе на гребния канал в града под тепетата от 22-ри до 26 юли.

В надпреварите за световните титли в отделните дисциплини ще се включат над 300 лодки и 1000 състезатели, а всички участници от делегациите ще наброяват над 1500 души. 

Девет български лодки и общо 28 наши състезатели ще участват в шампионата./Gong.bg

Добавете Вашия коментар

TOP