Крайният срок за регистрация в „Българските награди за уеб“ наближава

09 Юни 2015 | 07:16
0 коментара
Общество
Крайният срок за регистрация в  Българските награди за уеб  наближава

Крайният срок за записване в тазгодишното издание на конкурса „Български награди за уеб“изтича на 10 юни, припомнят организаторите от Българската уеб асоциация. 

През последните години надпреварата се наложи като най-влиятелният формат за оценяване на постиженията в интернет пространството у нас, а победителите са предпочитани от клиентите на услуги за уеб дизайн и уеб разработка. 

В конкурса, който се провежда за седма година, досега са участвали общо над 1200 фирми. Желаещите да се включат в тазгодишното издание могат да се регистрират на адрес Webawards.bg, а миналогодишните участници могат да се възползват от 5% отстъпка от цената. С 20% е по-ниска таксата участие за членове на Българската уеб асоциация, а също с 5% – за партньори на инициативата.

Конкурсът „Български награди за уеб“ всяка година представя постиженията в интернет бранша, отразявайки промените, които настъпват в него и в обществото ни под влиянието на новите технологии. 

Двете най-значими тенденции в сектора през последните месеци са бързият ръст в използването на мобилен интернет и все по-голямото значение на електронната търговия. 

По последните данни над 40% от българите разполагат със смартфони и ги използват за различни онлайн услуги, което осезаемо променя начина, по който се достъпват уебсайтовете. Една любопитна тенденция, която беше анонсирана през последните дни е, че електронната търговия е довела до сериозен ръст при пощенските услуги. Информация, която за мнозина е изненадваща, предвид дългогодишните прогнози, че интернет ще „убие“ традиционната поща. И която същевременно е много показателна за нарастващото влияние на онлайн продажбите, които продължават да бележат двуцифрен ръст на месечна база през първата половина на 2015 г.

Именно електронният бизнес е и сред най-интересните категории в тазгодишното издание на „Български награди за уеб“. 

Конкурсът ще продължи да приема участници до 10 юни, след което ще бъде публикуван финалният списък с всички одобрени кандидати. 

Церемонията по награждаването на победителите пък ще се проведе на 18 юни в присъствието на над 120 представители на технологичния сектор, медиите и партньорски организации. 

Проектите ще се оценяват по предварително определени критерии за всяка категория. Освен това номинираните проекти, които ще се представят на живо пред публика и жури, могат да проследят оценяването на всеки член на журито, както и общата си оценка, с което се постига пълна прозрачност на резултатите.

Източник: ВЕСТИ

Добавете Вашия коментар

TOP