Край на шумните купони в Благоевград, вдигат кметски заплати и продават общински жилища

25 Август 2022 | 15:49
5 коментара
Общество
Край на шумните купони в Благоевград, вдигат кметски заплати и продават общински жилища

51 точки ще разгледа местният парламент в Благоевград на редовното си заседание, което ще се проведе утре (26 август) в зала "22-ри септември" от 9:30 часа. В дневния ред е включено предложение, относно приемане на годишния отчет за изпълнение на бюджета, инвестиционната програма на Община Благоевград, сметките за средства от Европейския съюз, състоянието на общинския дълг и друга отчетна информация за 2021 година.

Съветниците ще разгледат и определянето на размера на трудовите възнаграждения на кметовете в рамките на действащата нормативна уредба. Ще бъдат гласувани  изменения и допълнения на  нардебите за опазване на общинската собственост и обществения ред на територията на Община Благоевград и за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на Община Благоевград. На сесията ще бъдат приети годишните финансови отчети на общинските дружества.

В деловодството на Общински съвет има входирани две предложения за извънредни точки и едно искане за изказване от гражданин, което касае детските площадки на територията на Община Благоевград.

Първата точка от тях касае приемане на подробен устройствен план (ПУП). „Преди година и половина Общински съвет даде съгласието си за изработването на ПУП за построяването на православен храм в района на пазара, в частта към бул. „Джеймс Баучер“. Този ПУП е готов и сега трябва да гласуваме разделяне на имота, така че да станат два отделни – един за пазара и един за храма”, обясни на пресконференция председателят на общинския съвет Радослав Тасков.

Втората извънредна точка е свързана с изменение на Плана за регулация на VII-ми микро район - до Помощното училище. Там е имало имот, предвиден за изграждането на църква. С предложението ще бъде направена промяна, така че на терена да може да бъде изграден Общностен център за работа с малцинствените групи. 

„ На утрешното заседание най-важното е приемането на измененията в наредбите, особено наредбата за общинската собственост, осигуряване на спокойствие на гражданите, а в същото време се променят и редица разпоредби, които касаят работата на питейни заведения, вдигането на шум, има  и една съвсем нова разпоредба в наредбата, която няма да позволява дори в жилищни сгради безконтролни купони и без съгласието на съседите да се правят, тези наредби са важни, защото тези текстове ще позволят на общинска администрация да направи необходимото, така че да има по-голям ред и спокойствие на територията на града“, каза още Радослав Тасков.

Добавени коментари

баща публикува:
26 Август 2022 | 15:04
ОМОН под ножа.Селяк съсипа всички хора в квартала
гражданин публикува:
26 Август 2022 | 15:03
Дано прекъснат купоните от ОМОН.Дано кметът да си свърши работата
Боро публикува:
26 Август 2022 | 14:29
Тоя простак Тасков научи ли се да казва пресконференция или и той срича като сина на Поли депутата'
Лили публикува:
26 Август 2022 | 14:25
Нали е общинско, продавате! На свои хора! Алчни търгаши ниедни! Ненаяли сте се, дано ви приседнат! Що него продадете за 100 лева като алчния ви прост председател Тасков имота на Зърнени храни!
Зоро публикува:
26 Август 2022 | 10:21
В пазарен ден там няма къде да се паркира и без това, само храм липсва. Исус е изгонил навремето търгашите от двора на храма, вие искате на пазара църква да правите...

Добавете Вашия коментар

TOP