КПКОНПИ отнема палати и коли за милиони от "Ало измамници"

07 Декември 2020 | 23:02
0 коментара
Общество

В момента се водят дела за отнето имущество на "ало" измамници за милиони левове. Има и приключени такива в полза на държавата, а измамите в страната ни намаляха с 90% процента.

КПКОНПИ проверява меката на телефонните измамници - Горна Оряховица, Левски и Ветово. Дела са заведени за палатите и скъпите автомобили на хора без образование и без декларирани доходи, които мамят с лекота.

Миналата година при мащабни акции на МВР и Главна прокуратура бяха разбити две от най-големите групи телефонни измамници. Тази на Борислав Димитров, по прякор Бобито, в Горна Оряховица, извършили измами за над 2 милиона лева. И тази на Димитър Серафимов, по прякор Келеша, в Левски.

След поредица от разследвания на NOVA и след няколко мащабни акции, резултатът не закъсня.

Златните накити са на Димитър Серафимов, по прякор Келеша. При акция на МВР и Специализираната прокуратура бяха задържани той, сина му Васил и групата им от Левски. В момента всички са в затвора.

Дело за отнемане се води и за част от къщата на друг задържан от групата на Серафимов - Янко Янакиев, по прякор Зубето. Проверка се извършва и на имуществото на брат му - Васил.

Отнети къщи и дела за отнемане се водят и в квартала на богатите "Калтинец" в Горна Оряховица. Всички от групата на Борислав Димтров, по прякор Бобито, се проверяват от Комисията.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP