КПКОНПИ иска вдигане на възбраните върху сградите в комплекса на Божков

14 Април 2021 | 15:14
0 коментара
Криминално

Незабавно да бъдат подадени искания до Софийския градски съд за отмяна на възбраните по отношение на всички жилищни сгради в комплекс “Нове хоумс” на обвиняемия бизнесмен Васил Божков. Такова решение са взели днес от КПКОНПИ, информираха от пресцентъра на институцията.

Решението е мотивирано с достатъчната обезпеченост на претенциите по отношение на Васил Божков и свързаните с него търговски дружества, както и с това, че с наложените възбрани върху сгради и права на строеж, собственост и понастоящем на „Нове хоумс“ АД, на практика се засягат интересите на близо 250 лица, които са сключили предварителни договори за придобиване на жилища и са заплатили значителни суми на акционерното дружество.

На 10 март. бе публикувано съобщение до медиите, че по отношение на поземлен имот, ведно със строящите се върху него жилищни сгради, са наложени обезпечителни мерки /възбрани/ с определение на Софийски градски съд от 01 октомври 2020 г. То е постановено по искане на Комисията, с оглед образувано производство по реда на ЗПКОНПИ срещу Васил Крумов Божков.

Добавете Вашия коментар

TOP