КПКОНПИ, алкохола и корупцията смачка политиците в Разлог!

20 Май 2022 | 09:57
19 коментара
Общество
КПКОНПИ, алкохола и корупцията смачка политиците в Разлог!

КПКОНПИ и алкохола смачка политиците в Разлог! 

Общинската избирателна комисия в Разлог започна процедура по отстраняване на общинския съветник от БСП Александър Крайнов, който през 2019 г. бе кандидат за кмет на общината, наложен от „Позитано“ 20 и в частност от Кирил Добрев.

Причината за прекратяване на съветническия мандат на Ал. Райнов е присъда по НОХ дело №156/2022 г. на Районен съд – Разлог, която му е наложена, след като през месец март тази година бе заловен зад кормилото на лекия си автомобил „Ауди А8“ с над 1,30 промила алкохол, за което последва задържане за 24 часа в полицейската клетка на РУ-Банско, обвинение на прокуратурата и споразумение на Крайнов с държавното обвинение от 4 април т.г. С него съветникът се е съгласил да получи 4-месечна условна присъда с 3-г. изпитателен срок. Освен това е осъден да плати и глоба от 190 лв., други 55,90 лв. по сметка на ОД на МВР – Благоевград за извършена по делото експертиза, както и 5 лв. по сметка на разложкия съд за служебно издаване на изпълнителен лист. Крайнов е лишен и от право да шофира в продължение на 6 месеца. Още на 4 април определението на съдия Искра Трендафилова за одобряване на споразумението е получило статут на влязла в сила присъда.

Любопитното е, че сигналът до ОИК – Разлог за влязлото в сила съдебно решение, което автоматично води до прекратяване на съветническия мандат, е внесен от съпартиеца на осъдения – председателя на местната червена организация адв. Емил Колевичин. В единственото проведено заради този сигнал заседание членовете на комисията спазиха процедурата и решиха да изискат от съда заверен препис на съдебното решение и информацията кога точно присъдата е влязла в сила, за да уведомят ЦИК.

Ал. Крайнов е известен в Разлог, като безспорния любимец на БСП лидерката Корнелия Нинова. Той влезе в къщата на социалистите в Разлог през комина, а не през врата с помоща на Кирил Добрев. Въпреки че дори не е член на БСП – Разлог, след като се провали безславно като кандидат за кмет на 27 октомври 2019 г., той влезе в ОбС и до момента се изживява като фактор в червената партия, независимо че от години е в остър конфликт с Е. Колевичин и останалите разложки социалисти.

43-годишният съветник е волейболист, роден в Разлог. Играе в отбора на „Пирин“ до старша възраст, след което преминава в „Левски Сиконко“. После облича екипа на „Марек“ /Дупница/, след което отново се връща в „Сиконко“. Играл е и в чужбина, а след прекъсване на спортната си кариера се занимава със заведенията си в Разлог, които към днешна дата разпродава.

След предсрочно прекратяване на мандата му, който изтича през октомври 2023 г., на негово място в ОбС – Разлог трябва да влезе следващият по преференции от червената листа, която получи 4 места в ОбС за мандат 2019-2023. За оставащите по-малко от година и половина съветник ще бъде Румяна Ячкова.

Съветниците ще трябва да запълнят и местата в Комисията по бюджет, финанси, икономика, нормативна уредба, приватизация и следприватизационен контрол, и в Комисиятапо устройство на територията, благоустрояването, комуналните дейности, земеделието, горите, водите и екологията, където Крайнов е член.

Заседанието на ОИК – Разлог, което разгледа сигнала срещу Александър Крайнов, всъщност бе последното за члена на комисията Иван Тодоров Цирков. Във вторник ЦИК прие заявлението му за освобождаване от състава на комисията и анулиране на издаденото му удостоверение. Причините за излизането му от комисията са лични и нямат нищо общо с Крайнов, увериха от червената централа в Разлог, защото той беше от квотата на БСП. До няколко дни се очаква социалистите да подадат ново име, за да запълнят мястото.

Цирков всъщност е поредният, напуснал ОИК – Разлог през последните 2 месеца. От март до момента с комисията се разделиха председателката Елена Пандева от ГЕРБ, Айше Дервиш от квотата на ДПС, Фади Хеджауи от ПП „Воля“, а наред с тримата подменени БСП прати като нов член и Любка Карамфилова, която зае овакантено след смъртта на Татяна Цанева място.

Градоначалникът от ГЕРБ бе „изчегъртан“ от властта след 3-месечно умуване на ВАС облагодетелствал ли се е с 5087,68 лв. като ръководител на проект за саниране на местен техникум, въпреки че бе доказано, че е дарил парите… 

Един от най-успешните кметове в Благоевградска област през последните десетилетия – градоначалникът на Разлог Красимир Герчев, попадна в капана на Закона за конфликт на интереси и е на път 4-ият му мандат да бъде прекратен и в общината да бъдат обявени нови частични местни избори.

Точно на 3 февруари 2022 г., Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ успя да спечели съдебна битка във Върховния административен съд срещу Герчев и да убеди магистратите, че в края на предишния си мандат той се е облагодетелствал от властта, като се определил за ръководител на проект за саниране сградата на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство и впоследствие едновременно е отчитал и приемал изпълнената по проекта работа, за която е получил и възнаграждение.

КПКОНПИ, която до началото на този януари бе ръководена от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, се зае с въпроса след 2 еднотипни сигнала, постъпили при нея през юли 2020 г. При проверката те бяха потвърдени. Въпреки че Герчев е дарил на болницата и църквата сумите, които получил като ръководител – по 200 лв. месечно, хората на Цацаров го обявиха за нарушител на Закона за конфликт на интереси и му наложиха 3 санкции от по 5000 лв., отнемане от него в полза на общината на сумата от 2494,15 лв. /възнаграждението му като кмет за дните, в които е работил и като ръководител на проекта/ и отнемане на още 5087,68 лв., които Герчев получил за работата си начело на проекта.

Разложкият кмет обжалва решението на КПКОНПИ в Административен съд – Благоевград и благоевградските магистрати го оправдаха по всички точки. Антикорупционната комисия обаче се възползва от правото си да се жали във ВАС за отменените си констатации и миналия ноември депозира там жалба срещу решението на Административен съд – Благоевград. Последва 3-месечно умуване на върховните магистрати, за да се произнесат най-после на 3 февруари с окончателното „Кметът е виновен“.

Казусът с кмета на Разлог и установения от КПКОНПИ конфликт на интереси не е прецедент в областта. Миналата година комисията подгони 3-ма общински съветници от Благоевград заради гласуване в зала, което облагодетелствало техни роднини, едното от делата вече е във ВАС и не е изключено всеки момент магистратите да се произнесат и да се наложат промени в състава на съвета.

Пак през 2021 г. антикорупционната комисия глоби със 100 000 лв. бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов, но отстраняване от поста не последва, понеже междувременно той бе загубил местните избори.

Отстраняването на Красимир Герчев от поста ще направи мандат 2019-2023 най-критичен за кметовете от Благоевградска област, защото през 2020 г. с поста си се раздели и предишният кмет на Благоевград Румен Томов, който бе отстранен от съда заради ненавременно заличаване от Търговския регистър на фирмата си.

В Разлог политическата динамика се ускорява със скандали, мини-кризи, институционални сблъсъци и гражданско недоволство. Разложките парламентаристи не спират да се обвиняват взаимно в корупция, лобизъм, връзки с олигарси, обслужване на чужди интереси, сриване на сектори и то с конкретни имена, факти и случаи.

​Разлог се готви трескаво за избори! Всички срещу ГЕРБ!

След публикация на Pirinsko.com Разлог настръхна срещу началника на Общинска собственост и транспорт инж. Костадин Пандев, който дерибейства под крилото на ГЕРБ в общината. Самозабравилият се юноша на ГЕРБ - Разлог е злоупотребил със служебното положение, и най-вероятно за финансова облага е разрешил и дори участвал в монтирането на машина, която незаконно е присъединена към общинската ел. мрежа и интернет.

Разложани коментират, че гуруто на Костадин Пандев е д-р Мария Копанарова, която след падането на кмета Герчев от власт и скандалите около най - приближените си хора подаде оставка, като общински лидер на ГЕРБ.

Пропастта между местната власт и част от гражданите е изкопана!

Наблюдава се радикализация на недоволството, натрупана омраза и сигнали за ескалиращо напрежение след решението на КПКОНПИ, ВАС, ОИК -Разлог и Административен съд – Благоевград за казуса Герчев. ГЕРБ - Разлог е в нокдаун!

Очаквайте шокиращи разкрития за нагло ОПГ - "Депо, чистота и община Разлог"!

Добавени коментари

От Разлог на 37 публикува:
21 Май 2022 | 08:09
Се че видим на изборето кой че изберем!!!! Джуровата свиня се се е натикал с фотоволтаици само че в баш фирмата, през тая която минава всичко! Набутала.се и там да има Дел! Викаа ,,колкото е прост толкова е и алчен,,. От общината всички навънка! Бюрото по труда ги очаква! Измет!
Общината публикува:
21 Май 2022 | 07:31
Разложанке Още предния си кметски мандат преди повече от 5 години Краси Герчев купуваше яца за детската кухня от ЗЛАТНА кокошка по 27 стотинки изобщо и от залъка на децата крадат тия гербаджии
Разлоч публикува:
21 Май 2022 | 07:06
Ами че така ка гледам то всички гербаджии са бивши комунисти от БКП даже не от БСП
До Разложанка публикува:
21 Май 2022 | 07:03
Гербаджийке ти прецени кой е стар комунист - Любен Татарски завършил РАБФАК за сметка на Магнитни глави ако знаеш какво е и член на БКП- СДС и Герб - Герчев баща зам директор на мина Елешница и стипедиант на мината ако това нещо говори Дуди Фарфаров - дядо домакин на АПК Разлог и баща членове на БКП а той крадец на дървесина още от 90 години Джюровия племеник на Любен Татарски
разложенка публикува:
21 Май 2022 | 01:11
повече от трима изгонени от работа,некадърници и стари комунисти това са които плюят засрамете се незнам някой дали ви се хваща чесно
Разложенин публикува:
20 Май 2022 | 23:05
Абе хора, какво ви става на всички гледаме всеки ден как ни крадат , ограбват общината и хората и си трием. НЕ СМЕ НАРОД А МЬРША както е казал поета и точно такава съдба заслужаваме. Жалко че и децата ни трябва да живеят в тая тиня.Пьлна деградация.
Разлог публикува:
20 Май 2022 | 22:51
Много си права колежке градът ни е хубав така е. И мен ми харесва за това сьм тук. Затова предлагам да си останат старите да си покрадьт още колкото могат.Пуста пара никога не стига затова нека да има за тях па за нас ако остане. Това че градът е хубав не означава че имат право да крадат наще пари. КРАДЕЦА дори една кокошка да откране си остава крадец. Умрьзна ми да слушам че краде ама и нещо остава ,затова сме на това деребже . Това е тяхно задължение за това получават заплати. Докато подкрепяме кражбата и крадците никога няма да се оправим. Ееее ние няма ама те се оправиха на гьба на хората. Жалко наистина за хубавия град 20 години не попадна на управници.Явно сме слепи и не можем да видим стандарта който имат на една заплата.СРАМ.
До Разлог публикува:
20 Май 2022 | 22:44
В Разложка околия нали само Разлог е град с кой друг град ни сравняваш Бачево Годлево и така нататък е много сте прости бе гербаджии
Тета Мара публикува:
20 Май 2022 | 22:36
Ох милите гербаджии били ги плюли вие сте за трепане от най- силно икономически развит град в Бла- ска област превърнахте Разлог в деревня и сега ви били плюли ох милите
До гербаджията от Разлог публикува:
20 Май 2022 | 22:33
Народа е рекъл чьорав карти не игра нейсе намери се дебелоок гербаджия да твърди, че Разлог бил подреден за разпарцелиран да но подреден как да не сме недоволни мили ми гербаджия кажи едно работещо предприятие в Разлог с над 100 човека персонал
разлог публикува:
20 Май 2022 | 22:03
еее няма да се спрете да плюете е засрамете се малко бе по подреден град в околията на дали има ама ние сме вечно недоволни не ве е срам
Оооохххх публикува:
20 Май 2022 | 19:58
За омрел човек или хубаво или нищо. Докаде я докара Герчев.
Войнико публикува:
20 Май 2022 | 16:46
Да те еба в инвеститорите да те и Джюровите лъжни 4-5 души от ГЕРБ изкупии и разпарцелираа Разлог народо прост и страхлив кучета го яли
Общински съвет публикува:
20 Май 2022 | 12:20
Бабуджере проекта от 30декара дека ДВАЖ се бия пръви копки от Татарски сетне и от Герчев и Чапов чеше строи спортна зала футболно игрище басейн и други се разсаана излъгаа зеа имото БЕЗ ПАРИ и се че си наредаа колектори
Коко Пандев публикува:
20 Май 2022 | 12:14
На Боби Рачев фотоволтаиците са готови продава ток на ЧЕЗ и пънат гуша с бай му Любен тия са зад Ники Метал
Йопе от Банско публикува:
20 Май 2022 | 12:10
Ваш Краси Герчев и наш Джьоре Икономов чат пат си прерипаа до кашчите им в Италия там са комшии с Джипсовете
Ване публикува:
20 Май 2022 | 12:07
Каде се скри бе Герчев в Банско ли ? Нали много милееше за градо.Боклук алчен.Расипа градо и айде кьм Банско долен мошеник оня гледа.
Разложенин публикува:
20 Май 2022 | 12:01
Интересно как е придобил имота тоя велик бизнесмен.Целият град знае че тоя проект е на Рачев и Фарфоров а Карьков е пазач при тях....
Чобан Бойчо публикува:
20 Май 2022 | 10:36
Новият инвеститор на Фотоволтаици В Разлог Петър Крачанов- Каръков- започна монтаж на панелите зад Буллес върху 15 декара общинска земя изпълнител ф-ма Профилинк от Елешница съдружник във фирмата на ЧЕПЕТО сино що краде ток от общината с Коко Пандев за криптовалута АРЛИЯ да ви са новите инвеститори

Добавете Вашия коментар

TOP