Ковид с много щамове, удължават мерките

22 Март 2021 | 11:48
0 коментара
Любопитно

Очакваме, ако не начало на понижаване на новите случаи, то поне стациониране. Това заяви пред bTV доктор Ангел Кунчев. Тази инфекция показа, че няма праг, допълни той. Затова е важна тенденцията.

Каквито и мерки да се налагат, хората трябва да са убедени, че трябва да ги спазват, според главния здравен инспектор. И във фитнесите става заразяване, подчерта той и посочи, че заразата става там, където има струпване на хора и активност. Кунчев не изключи възможността локдаунът да бъде удължен, но не иска да се оставят хората с убеждението, че това ще се случи задължително.

Ангел Кунчев не вижда връзка между затварянето и изборния процес.

Натоварването върху болниците е голямо, посочи той. Никой няма да оставим на улицата , успокои доктор Кунчев. Частта на преболедувалите и ваксинираните е твърде малка, за да окаже влияние върху пандемията, по думите му. Ангел Кунчев обясни високата смъртност в България със застаряващото население и тежкото му здравословно състояние.

В момента у нас няма южноафрикански или нигерийски щам, преобладава британският щам. Вирусът непрекъснато ще създава нови щамове и ние ще се опитваме да го догонваме, изтъкна Ангел Кунчев.

Има желаещи да се ваксинират, стана ясно от коментара му.

Добавете Вашия коментар

TOP