Ковид погуби в един ден в Гърция куклената актриса от Благоевград Спасунка Вълкова и сина й Стоян

03 Февруари 2022 | 10:29
0 коментара
Общество
Ковид погуби в един ден в Гърция куклената актриса от Благоевград Спасунка Вълкова и сина й Стоян

Ковид погуби известната благоевградска куклена актриса Спасунка Вълкова и сина й Стоян в Атина. Двете трагичните вести били съобщени на дъщеря й Наталия на 1 февруари през 3 часа от болниците, в които двамата били настанени за лечение заради усложнения в резултат на вируса.

Спасунка Вълкова е родена през 1945 г., завършила е българска филология в Софийския университет и става актриса по чл. 9 от Указа за театрите в България – за изключителни дарования. Тя е след основателите на благоевградския куклен театър през 1975 г. Дъщеря е на емблематичната фигура в Драматичен театър „Н. Вапцаров“ Стоян Вълков, едно от големите имена на сцената, играл заедно с Владимир Давчев, Ева Тупарова, Илия Бръчков, Димитър Манчев, Ана Тасева и др.

Спасунка е изиграла десетки роли в представления в благоевградския куклен театър и до последно е поддържала връзка с колегите си, като се е радвала на всяка тяхна премиера, успех и награда. Заминала за Гърция преди 20-ина години след пенсионирането си, където били двете й деца, и продължила да работи като домашна помощничка. Двамата със сина й не били ваксинирани, преди няколко месеца тя искала да го направи, но медицинските власти й отказали с мотив, че е противопоказно на други нейни заболявания.

Най-странното съвпадение е, че Спасунка и синът й са издъхнали на същата дата, на която преди години си отишъл и баща й.

Приятели на семейството днес инициираха кампания за набиране на средства за двете погребения.

Източник: вестник Струма

Добавете Вашия коментар

TOP