Ковид леглата в болницата в Разлог са 100% пълни

13 Ноември 2021 | 12:10
2 коментара
Общество
Ковид леглата в болницата в Разлог са 100 пълни

Болницата в Разлог вече е запълнила на 100% леглата, определени за лечение на пациенти с Covid-19, а поради липса на достатъчно персонал лечебното заведение няма възможност да увеличи капацитета на прием, който към момента е 40 легла.

Управителят на МБАЛ – Разлог д-р Божидар Велев сподели, че ситуацията в момента е кризисна, а целият персонал е на ръба на силите си.

Свръхнатоварено е и рентгеновото отделение, където ежедневно минават десетки пациенти от общините Разлог, Банско, Белица и Якоруда, някои изпратени от личните лекари, други по собствена преценка си правят рентгеново изследване срещу заплащане. Поради големия брой пациенти става все по-трудно да се разделят и потоците.

“Коридорът пред рентгена е пълен, апаратури имаме, нов рентген имаме, но пациентите са в пъти повече. Става все по-трудно да се разделят потоците, а се работи на денонощен режим”, поясни д-р Велев. Той уточни, че в рентгеновото отделение има достатъчно медици и лаборанти, но пациентите са много и всички от екипа са на ръба на силите си.

Заради умората и изтощението персоналът вече започва да отказва да полага извънреден труд и лечебното заведение изпитва все по-големи затруднения.

„И 40-те легла за Ковид пациенти са пълни. Повече не може и да разкриваме, няма кой да ги гледа. Легла има, но няма персонал, това е най-важното. Хората са изнервени и не искат да работят“, поясни още д-р Велев.

Още миналата седмица той изрази мнение, че до дни капацитетът на болницата ще бъде запълнен и бе категоричен, че няма да се разкриват допълнително легла поради липса на достатъчно персонал. Това е и причината да няма спешен приемен кабинет в лечебното заведение, а другата причина е липсата на база, където да бъде разкрит.

Тревожна е и справката на РЗИ от вчерашния ден, която показва, че над 420 са настанените за лечение в болниците в областта пациенти с Covid-19.
И четирите общини, обслужвани от МБАЛ – Разлог, остават в червената зона с над 750/100 000 души заболеваемост./Struma.bg

Добавени коментари

ГЕП публикува:
14 Ноември 2021 | 12:57
Рукнете ботоксо той че оправи!
K.UR za Pirinsko i BKP/BSP публикува:
13 Ноември 2021 | 15:53
Ruknete ubiicite Kacarov i Rashkov da pomagat!

Добавете Вашия коментар

TOP