Ковид леглата в болницата в Гоце Делчев свършиха

08 Ноември 2021 | 16:28
0 коментара
Общество
Ковид леглата в болницата в Гоце Делчев свършиха

Всички легла, определени за ковид болни са заети. Това наложи спешно да се вземе решение за разкриване на нови 10 легла в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев. Така, като ковид отделения се  обособяват Неврология и Хирургия.

В момента има 9 свободни легла след откриването на допълнителните, а в реанимация има само едно  свободно легло.

Повечето от пациентите, приети за лечение, са на кислород и с дихателна недостатъчност. В сравнение с предходната вълна се наблюдава по – бавно и продължително възстановяване на пациентите и по-тежки белодробни усложнения.

В Гоце Делчев има разкрити две ковид зони, които също помагат да се облекчи натиска и натовареността в болницата. По-тежките случаи се настаняват в болницата, а тези които минават през ковид зоните и могат да се лекуват амбулаторно, се насочват към домашно лечение. Двата кабинета, разположени в МЦ „Артро“ и в Медицински център 1 (Поликлиниката), обслужват хората от общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча.

В лечебното заведение има изградена кислородна инсталация, която обезпечава необходимостта от кислород и за разлика от ситуацията в цялата страна, няма проблеми с доставката на кислород.

Добавете Вашия коментар

TOP