Ковальов спаси точката за Пирин

03 Ноември 2023 | 22:00
0 коментара
Спорт
Благоевград
Ковальов спаси точката за Пирин

Берое и Пирин завършиха 0:0 в първия мач от 16-ия кръг на efbet Лигата. В герой за Пирин се превърна украйнският вратар на тима Максим Ковальов, който направи няколко много решаващи спасявания и отчая нападателите на старозагорци.

Отборът на Берое започна по-активно мача, като Енцо Ойос стреля от границата на наказателното поле още във втората минута, но Максим Ковальов спаси топката, въпреки че тя тупна пред него. Малко по-късно украинският вратар на "орлетата" отрази и удар на Скуадроне от домакините с глава. Голмайсторът на Берое Вини Трибуле също изпусна добър шанс, като насочи топката с глава в аут. Опасен удар на Сантяго Годой мина покрай левия страничен стълб на вратата на Пирин.

Втората част също започна с пропуск на Берое, като Трибуле отново не успя да уцели вратата. В 53-ата минута нов удар на нападателя бе избит с една ръка от Ковальов. Пропуск за домакините направи и Политино.
 
В 67-ата минута Годой имаше претенции, че е бил фаулиран в наказателното поле, но съдията Венцислав Митрев прецени, че няма основание да отсъди дузпа.
 
В 72-рата минута Ковальов спаси и удар на Ойос извън наказателното поле. Първият точен удар за Пирин бе на Аймен Суда в 92-рата минута, но той не затрудни вратаря Родриго Ачинели.
 
Със спечелената точка Пирин изпревари Славия в класирането и вече е на 13-о място. Берое остана на осма позиция с 21 точки.
 
 

Добавете Вашия коментар

TOP