Костадинов, „Възраждане“: Готови сме със състава на правителството, ако третият мандат дойде при нас

07 Април 2023 | 04:37
0 коментара
Политика
България
Костадинов,  Възраждане : Готови сме със състава на правителството, ако третият мандат дойде при нас

„Възраждане“ ще управлява само със свой кабинет. Имаме вече готов състав на МС. Ако третият мандат бъде връчен на нас, ще представим кабинет“, каза на първата пресконференция на партията след изборите лидерът ѝ Костадин Костадинов.

Той очерта възможните вариант на другите партии и коалиции за съставяне на кабинет.

„Не, че е невъзможно да има правителство. Напротив - има три варианта. Единият от тях след вчерашното изявление на ПП, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ, стана малко вероятен. Той е всъщност най-логичният, защото двете основни евроатлантически формации могат съвсем спокойно да създадат едно правителство с мандати, които надхвърлят 130", обясни Костадинов.

"Има втори вариант обаче, който обединява ПП-ДБ, БСП и ИТН. Има и трети вариант на правителство – ГЕРБ, ДПС, ИТН и БСП. Към настоящия момент българските граждани не са успели да разрешат политическата криза", добави Костадин Костадинов.

По думите му в момента „Възраждане“ е най-голямата политическа сила в България, защото другите са коалиции. Партията се нареди на трето място след парламентарните избори на 2 април след ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. 

Костадин Костадинов коментира, че е искал „Възраждане” да има още по-висок резултат и увери, че ще се бори за това при следващи избори. Той не изключи и вероятността за нов вот много скоро.

Лидерът на „Възраждане“ заяви, че не е бил търсен от други партийни лидери за разговори, но очаква това да се случи. Според него първо трябва да се изчакат официалните резултати от ЦИК, след което разговорите ще започнат. Телеграф

Добавете Вашия коментар

TOP