Костадинов след разговор с премиера: Сертификатът пада до април

02 Февруари 2022 | 13:29
0 коментара
Политика
Костадинов след разговор с премиера: Сертификатът пада до април

Ковид сертификатът ще отпадне до броени дни. Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов заяви, че е получил обещание от премиера Кирил Петков, че това ще се случи.

“След като заявихме, че ако до 2 февруари нямаме ясен отговор от правителството какви действия ще се предприемат за премахване на зеления сертификат, ще излезем отново на протест, вчера Петков ми се обади и разговаряхме по телефона. Той пое два ангажимента – работната група за премахването на сертификата, свикана по наше настояване, да продължи прекъснатата си работа, и зеленият сертификат да бъде премахнат”, информира Костадинов в социалната мрежа. Експертите на “Възраждане” и на правителството щели да решат кога ще стане отмяната на сертификата, като самата отмяна няма да е по-късно от април.

Днес здравният експерт на правителството проф. Радка Аргирова заяви, че според нея това може да се случи още през март. “Нашето мнение, естествено, е това да стане още този месец”, коментира Костадинов. “Радвам се, че управляващите проявиха разум по този важен за обществото ни въпрос. Надявам се до седмица да имаме окончателно решение с ясни срокове. Крайно време е да приключим с това доказано вредно “зелено” безумие – България има много по-тежки проблеми за решаване”, смята лидерът на “Възраждане”.

Добавете Вашия коментар

TOP