Костадинов с люта закана: ще трича национални предатели - като кучета

22 Май 2022 | 17:56
0 коментара
Политика
Костадинов с люта закана: ще трича национални предатели - като кучета

Заплашителен текст публикува в профила си във Facebook Лидерът на ПП „Възраждане“. В него той заплаши „национални предатели“ с тричане. Костадин Костадинов обяснява, че днес е бил на „семинар по тричане“ в село Бродилово, където е научил от местните хора, че за този древен ритуал не е нужно нищо повече от два кола и едно въже.

„Веднага се сетих, че за една друга процедура също не е нужно друго, освен два кола и въже. Само че нея ще я прилагаме не на кучетата, а на националните предатели“, написа Костадин Костадинов, който е поставил и заплашителен хаштаг под публикацията си - „#скоро“.

Припомняме, тричане (бесене) на кучетата е обичай с неизвестен произход, изпълняван на празника Чист понеделник (наричан поради това и „Песи понеделник“). Според народното вярване този обичай цели да предпази домашните кучета от болестта бяс. Изпълнява се от ергените и мъжете, които връзват двойно въже с примка по средата на два дълги кола и в тази примка поставят кучето. Двата кола са приведени един към друг и допрени в горния си край; при рязкото им изправяне, кучето се завърта във въздуха с голяма скорост и накрая пада в предварително изкопан трап с вода.

След като в интернет пространството се появиха първите снимки на този варварски обичай, той бе забранен.

Добавете Вашия коментар

TOP