Костадинов плаши с големи протести срещу зеления сертификат

05 Януари 2022 | 11:23
0 коментара
Общество
Костадинов плаши с големи протести срещу зеления сертификат

За десетки хиляди разгневени протестиращи предупреди колегите си депутати председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов и поиска управляващите да отменят зеления сертификат. 

"Една голяма част от държавите в Западна Европа са подпалени от протести. В друга част има масово неподчинение. Следващата сряда ще има протест с десетки хиляди граждани. Те ще бъдат гневни, че управлението не иска да изпълни искането на техния господар - българския народ", каза Костадин Костадинов в деклрация от името на "Възраждане".

Той поиска да се гарантира, че проблемите в България ще бъдат решавани от институциите, а няма да се създават от тях. "С антоконституционни мерки нарушаваме основния закон. Всички протести са се случвали, когато управляващите са отказвали да се вслушат в бългафския народ. Нека управляващите да дадат ясен знак, че са готови да разговарят, да изслушат българския народ. В момента България се намира на кръстопът и за пръв път да бъде добър пример в ЕС", каза още Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" поиска от управляващите да се спре зеления сертификат, да се свикат граждански организации за разговор и да се направи анализ, който да не е едностранчив и пропагандистки, а само основан на здравния разум.

"Със заповедта на Денков се отменя задължението им по конституция да ходят на училище, ако не искат да си направят тестове. Това не е нормално и на тази практика трябва да се сложи край. Силно се надяваме, че в следващите дни ще даде ясен знак, в противен случай другата сряда ще има десетки гневни хора", каза още лидерът на "Възраждане".

Добавете Вашия коментар

TOP