Костадинов от Възраждане: Българската държавност е пред тотален разпад

12 Април 2024 | 09:29
0 коментара
Политика
България
Костадинов от Възраждане: Българската държавност е пред тотален разпад

Българската държавност е пред тотален разпад, заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в ефира на Нова телевизия.

"Притеснението ми е, че хората няма да гласуват на 9 юни", допълни той.

"Последните 10 месеца живеем в един постоянен скандал. Управляващото мнозинство още съществува", допълва той.

"Ако имам данни за престъпление, бих сезирал прокуратурата, както сме правили постоянно. В конкректния случай не може да се говори за изтичане на информация. Методите - снимки, документи и прочее са от 12 години. Преди страдаше ГЕРБ, сега ПП-ДБ", допълни той.

 

Сега се удря ПП, а ДБ го щадят. Това е някаква бъдеща коалиция, прогнозира лидерът на "Възраждане"  относно скандалите между ГЕРБ и ПП-ДБ. "Те на повърхността се карат, а отдолу си работят заедно", добави той.
 

Грозната задкулисна битка може да доведе до ниска избирателна активност, подчерта лидерът на „Възраждане” относно скандалите в МВР и Агенция „Митници”.

„Това, което се случва, знаехме, че го има, просто сега излиза наяве. Изтичане на документи, снимки, файлове и карти е факт последните 12 години. Двете доскоро управляващи партии реално все още управляват В служебния кабинет са включени техни министри”, коментира още Костадинов.

Според него на изборите на 9 юни трябва да има и машини. Той припомни и за какви промени настояват от „Възраждане”.

„Искаме провеждаме на референдум, за запазване на българския лев, референдум за членство на България в НАТО, предоговаряне на условията за членство на България в ЕС и спиране на помощта за Украйна”, поясни Костадинов. И заключи, че на 9 юни имаме златен шанс да върнем България в руслото на историята.

"Ние искахме да изслушаме генерал Венев за опита да бъдат вербувани негови хора за Атанас Атанасов. Това е опит за феодализация. Те на повърхността се карат, а отдолу си работят заедно. Сега се удря ПП, а ДБ го щадят. Това е някаква бъдеща коалиция", каза още той.

Добавете Вашия коментар

TOP