Костадинов категоричен: Няма как да има стабилно редовно правителство

12 Май 2023 | 09:25
0 коментара
Политика
България
Костадинов категоричен: Няма как да има стабилно редовно правителство

Няма как да има стабилно редовно правителство, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. 

„Да кажем, че хипотетично има възможност да се състави такъв кабинет, но той ще включва взаимно отричащи се партии, които няма как да създадат стабилно правителство. Не разбирам какъв е този неуморим напън на всяка цена да се състави правителство“, коментира Костадинов. 

Според него дори и да се стигне до съставянето на редовен кабинет, той би могъл да доведе до негативни последици за България.

„Видяхме какво се случи предния път, когато се състави поредният евроатлантически буламач от четирите партии“, каза лидерът на „Възраждане“.

Според Костадинов поредицата от избори не водят до задълбочаване на политическата криза. „Във всеки учебник по политология пише точно обратното, че изборите разрешават политическата криза“, каза той. 

Костадинов коментира разговорите, които обявеният кандидат-премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел води с парламентарно представените формации, без тази на „Възраждане“.

„Спести ни един любезен отказ“, заяви той. Според Костадинов във водените разговори трябва да има държавническо мислене, каквото, според него, в настоящата ситуация отсъства. 

Мария Габриел разговаря вчера последователно с представители на ДПС, „БСП за България“ и „Има такъв народ“ по теми, засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да изведе България от политическата криза.

Очаква се среща и с представители на „Продължаваме промяната“ – Демократична България“. 

Източник: БТА/Иван Лазаров

Добавете Вашия коментар

TOP