Костадин Костадинов: Защо не можем да накараме македонското правителство да организира общо честване на паметта на Гоце?

04 Февруари 2024 | 20:35
0 коментара
Политика
България
Костадин Костадинов: Защо не можем да накараме македонското правителство да организира общо честване на паметта на Гоце?
"На днешния ден се навършват 152 години от рождението на Апостола на свободата за българите в Македония и Одринска Тракия - Гоце Делчев. И в България, и в Македония ще има чествания. Тъй като по-голямата част от останките на Гоце са в Скопие, традиционно там има най-много поклонници, свеждащи глави пред делото на българския герой.

Въпросът е - защо днес няма да има общо честване на годишнината?
Нали сме съюзници с Македония в НАТО?
Нали страната е кандидат за член на ЕС и ГЕРБ-ППДБ-ДПС отвориха пътя към пълноправно членство на Скопие?
Нали България е "силен и уважаван член на международната общност"?
Нали имаме други могъщи съюзници?
Защо тогава не можем да накараме македонското правителство да организира общо честване на паметта на Гоце?

Отговорът е болезнен - защото България не е държава, а територия с колониален статут, управлявана от долнопробни национални предатели.
Как една такава територия да накара дори страна като Македония, нямаща минало, имаща тежко настояще и съмнително бъдеще, да се съобразява с нея? Естествено, че няма как. Това ще се случи тогава, когато България започне да се управлява от Възраждане и извоюва своята независимост.", коментира Костадин Костадинов в социалните мрежи на "Възраждане".

Добавете Вашия коментар

TOP