Костадин Дурчов от Банско е новият шеф на тотото в Благоевград

29 Октомври 2022 | 19:07
8 коментара
Общество
Костадин Дурчов от Банско е новият шеф на тотото в Благоевград

Банскалията Костадин Дурчов е новият шеф на РД „Български спортен тотализатор“ в Благоевград. Заповедта за назначение вече е изготвена и той ще бъде представен на служителите официално в понеделник, научи „Струма“.

Костадин Дурчов е зам. председател на ОбС – Банско и председател на Комисията по ТСУ, общинска собственост, земеделие и гори. Освен в местната власт той има опит и в държавната администрация, тъй като в периода юли 2013 – декември 2014 г. беше зам. областен управител на Благоевград по времето на правителството на Пламен Орешарски. Иначе професионалната му кариера е изцяло в частния бизнес, основно търговия и инвестиции. Той беше председател на общинската организация на БСП в Банско два мандата, а в момента е редови член.

Не е тайна, че К. Дурчов гравитира около неврокопчанина Кирил Добрев, неформален лидер на така наречената вътрешна опозиция в БСП, към която някои причисляват и служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева. Припомняме, че още преди два месеца тя освободи от длъжност изпълнителния директор и членовете на УС на ДП „Български спортен тотализатор“ и назначи ново ръководство.

Както „Струма“ първи писа, преди 10 дни бе уволнена шефката на тотото в Благоевград Мария Чобанова, която изкара половин година на поста. 42-годишната бизнес дама застана начело на тотото в Югозападна България на 28 март, след като предишният директор Емил Кехайов бе уволнен.

Тя бе назначена като протеже на „Има такъв народ“, когато спортният министър Радостин Василев още беше в добри отношения със Слави Трифонов. Мария Чобанова е партиен лидер на ИТН в Разлог и беше кандидат за народен представител от листата на ИТН за област Благоевград.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА в.Струма

Добавени коментари

Ужас публикува:
31 Октомври 2022 | 03:07
Майкооо....тоа е се че опреи и тотото Ужассссс
Темида публикува:
30 Октомври 2022 | 22:34
Този не е от БСП, а е протеже на Кирил Добрев, който се вживява като кадровик в ретиона! Зеленият чорап се изложи окончателно с този трафикант на гориво Добрев! Тотал щета!
Pepita публикува:
30 Октомври 2022 | 08:12
Боже, Боже тоя разбойник се не накраде. Проклето,да е това племе до 9 коляно.
k публикува:
30 Октомври 2022 | 07:52
ужас
K публикува:
29 Октомври 2022 | 23:45
Динко проститутко пасивна доказан крадец и измамник
Защо публикува:
29 Октомври 2022 | 22:19
Кога ще спрат назначенията на БСП. Крайно некадърни. БСП се срина, Радев още ги назначава
Въведете име... публикува:
29 Октомври 2022 | 20:29
Личи си дългата ръка на политическите пазарлтци, ти си от нашите ще си на служба, ти не си вън, ама ставаш, ама не ставаш, вацното е да си от нашите...калинки,калинки...!
Яко публикува:
29 Октомври 2022 | 20:26
Честита два месеца служба

Добавете Вашия коментар

TOP