Кошмарна гледка на умъртвени кучета и котки порази жителите на благоевградския кв. „Орлова чука”

22 Септември 2022 | 22:14
5 коментара
Общество
Кошмарна гледка на умъртвени кучета и котки порази жителите на благоевградския кв.  Орлова чука”

Кошмарна гледка на умъртвените им любимци порази вчера живеещите в бл. 209 на благоевградския кв. „Орлова чука”. Кучетата, за които съседите от всички входове на блока се грижат от години, лежаха безжизнени, отровени с парчета месо, пише струма.бг.

„Само изрод може да направи подобно нещо!“, не вярваше на очите си при ужасяващата гледка Валери Стоянов.

На два метра от колибата й до първия вход лежеше Рижка, най-дългогодишната обитателка на района. Преди около половин година за нея комшиите събрали пари, за да оперират спешно открит при преглед тумор и да оцелее. 

„Дори не е могла да се защити от убиеца, защото е вързана на синджира, с който я разхождаме сутрин и вечер“, показва трупа с пълни със сълзи очи Веселина Димитрова.

„Едва оцеля след операцията. И за къщичката й събрахме пари да я купим“, обясни Валери и допълни, че млада жена от съседния вход, е сред най-загрижените за бездомните животни, припознали района около блока им за своя територия.

Пред другия вход, свит на кравай, бе издъхнал Роко, който също неотдавна оперирали с общи средства комшиите, а на метри от него бездиханна лежеше и най-малката – Клара.

„Тя е само на няколко месеца. Тъкмо й бяхме намерили осиновители. Завъртя се тук преди 2-3 месеца“, не може да се примири с човешката жестокост и доц. д-р Пенка Кастрева, която, докато обясняваше, се втурна да гони преминаващо коте, за да не яде от въргалящите се по земята парчета отровено месо.
Живеещите в бл. 209 очакват полицията да разкрие убиеца на любимците им

От смъртоносния „деликатес“, поднесен през нощта на кварталните любимци, е вечеряла и котка, издъхнала до гумата на паркиран пред единия вход автомобил.

„Всички кучета пред блока ни са обезпаразитени, ваксинирани и кастрирани, имат и марки. От години се грижим за тях. Преди това редовно се разбиваха коли на паркинга ни, откакто са тук, кражбите спряха. Не закачаха никого, не бяха агресивни, но се намери злодей да ги убие съзнателно и целенасочено. Това е нечовешко!“, отчаяно показа труповете Валери Стоянов.

За убийството бе сезирана полицията и от криминалистичната лаборатория направиха оглед на място, а труповете на умъртвените животни бяха откарани за аутопсия и установяване вида на отровата.

Вчера след обяд хората от бл. 209 обявиха в социалните мрежи парична награда за всякаква информация, свързана с отравянето на любимците им.

Добавени коментари

Димитър Благоев публикува:
24 Септември 2022 | 00:52
В кошмарна гледка се превърна целия град.От притегателен център за ученици и студенти се превърна в една пустош!
Плаж махала публикува:
24 Септември 2022 | 00:47
Илко,изтегли го тоя кредит,ама поне гарантирай,че той ще се изплати до края на твоя мандат след 1 година,защото ти повече кмет няма да си!Защо благоевградчани да изплащаме твоитр схеми?
Благоевград публикува:
24 Септември 2022 | 00:45
Кошмарен е целият Благоевград!Нямаме пари за инфраструктура или промишлената зона,обаче ни е належащо да теглим 17млн кредит за запустял(частен) плувен комплекс,който ще изправи града! Затова Поли ще е несменяем кмет в Симитли!Там промишлената зона се развива!
еми така е публикува:
23 Септември 2022 | 17:35
"От години се грижим за тях". Ето ви го проблема. Разни квартални лелки хранят тези помяри и затова ги има толкова много в града. Явно трябва да стане сериозен инцидент, за да се вземат мерки наистина. Иначе хората вземат нещата в свои ръце, както е в случая.
Тони публикува:
22 Септември 2022 | 23:23
Какви любимци?! Ако са ви любимци си ги приберете вкъщи.

Добавете Вашия коментар

TOP