Кошмар в София! Градушка колкото орех

03 Юли 2017 | 10:25
0 коментара
Общество

Наводняване на отсечките между бул. „Вардар" и „Възкресение", и между ул. „Кукуш" и „Сливница" в столицата е една от последиците от нощните бури и градушки, засегнали почти цялата страна. На места ледените зърна достигнаха големината на орех.

Завиряванията са малко по-големи от обичайното, тъй като градушката удари листната маса, която падна и направи тапа на шахтите, обясни директорът на Дирекция „Аварийна помощ и превенция" към Столична община – Красимир Димитров.

„Имаме 4 сигнала за Нови Искър, на където пращаме екипи на „Софийска вода" и пожарната. Мобилизирахме абсолютно всички сили на общината за справяне с последствията след градушката", посочи Димитров.

„Наблюдаваме и реките, притоците на р. Искър и язовирите, които са на територията на Столична община. Имаме система за ранно предупреждение и оповестяване, с която наблюдаваме реките. Към момента всичко е нормално", допълни той.

В следствие на бурята, част от улиците на столицата са под вода. В много райони няма ток, има и срутени покриви, счупени прозорци и потрошени коли.

В столицата аварийните екипи са работили по 11 сигнала вследствие на бурята, при част от тях става въпрос за срутени покриви.

Добавете Вашия коментар

TOP