КОШМАР! Две деца се запалиха на сватбен ритуал

04 Август 2023 | 11:05
2 коментара
Общество
България
КОШМАР! Две деца се запалиха на сватбен ритуал

Две деца на 10 и на 16 години обгоряха по време на предсватбено тържество в кърджалийското село Комунига. Пострадалите са настанени в пловдивска клиника с изгаряния по лицата, гърдите и ръцете, а състоянието им е тежко.

Инцидентът станал около 23 часа в четвъртък по време на ритуала "къна", който мюсюлманите извършват в деня преди сватбата. Тържеството е изключително атрактивно и е свързано с много песни и танци. Основен инструмент е тъпанът, с който се определя ритъма на танцуващите. През последните години, за да бъде по-атрактивен празника ударният инструмент се полива с алкохол, който се пали. Точно по този начин е тръгнал и пожара, при който са пострадали двете деца. 19-годишен изсипал върху тъпана голямо количество уиски, което лумнало изведнъж обгорило танцуващите. Най-сериозно пострадали намиращите се наблизо деца. На място била изпратена линейка, която откарала пострадалите в кърджалийската болница. Там медиците преценили, че изгарянията на децата са прекалено тежки и се нуждаят от лечение в специализирана клиника. Пострадалите са откарани в Пловдив.

В полицията е задържан младежът, станал причина за запалването. По случая е образувано досъдебно производство за причинени по непредпазливост средни телесни повреди. Разследващ полицай от РУ-Кърджали продължава работата по случая.

Добавени коментари

Драго публикува:
05 Август 2023 | 20:41
джамки, пачки , офета и квачки , куцузи и кавали, всички хърльови и педали , цялата сган босала 20 години изчезва. Новите мераклии дваш. Шечиния нещо сее обаркал ама рак и мерак се не лекува . Мача му е от сганта дека 20 е босала . Па баща му цел живот бичеше в заводо без да плати стотинка . Марио е убав човек . Аллах и Господ да го даруват сас здраве и берекет , и целото му семейство . Нема каурин циганин пумак бабеченин , не секой е помогнал . Шечиния нека каже ели не е тека . Ама бабеченето и пумаците сме неблагодарни . Целата община е в летаргия. Разбудете се , оти Мехмед Вакльов иде .
ДПС публикува:
04 Август 2023 | 16:36
ДПС издига Лютви Хаджиалиш за кмет на Якоруда. Новият кмет обеща да се раздели със старите кметове, съветници, секретари и счетоводителката Сабиха Пиронкьова. Те закопаха Якоруда и общината. Нов екип от кадърни, неопетнени и честни лица ще изведат Якоруда от блатото в което старите управници я вкараха.

Добавете Вашия коментар

TOP