Коронавируса атакува Благоевград и Симитли: 11 заразени, сред тях 3 деца, цяла фамилия от Симитли и лекар от ТЕЛК

24 Април 2020 | 10:57
0 коментара
Общество

Коронавируса атакува Благоевград и Симитли: 11 заразени, сред тях 3 деца, цяла фамилия от Симитли и лекар от ТЕЛК.

Областния център на Пиринско и Симитли се очертават като горещи точки на коронавируса, след като се установи,че шофьора на кмета на община Симитли е болен, бяха направени около 30 проби на негови роднини и колегите му ,с които е бил в работни отношения в кметството.

Националният щаб съобщи, че 9 проби са положителни. Всички са от фамилията на шофьора, които живеят в две съседни къщи. Сред заразените са и три деца. Всички те са у дома си, не са настанени в болница, състоянието им е добро, тъй като нямат симптоми. Васко Падешки е в стабилно състояние, но в реанимация, защото има пет байпаса и диабет.

 Нито един от служителите в Община Симитли не е дал положителна проба за COVID-19, което е добра новина, тъй като няма да се наложи Общината да бъде поставена под карантина,каза шефът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов.

Има и  трима благоевградчани, дали положителна проба за коронавирус, те са лекувани в болница "Пулс".

Сред тях е и лекар от ТЕЛК-Благоевград.Всички са прехвърлени в инфекциозно отделение на МБАЛ-Благоевград.

В частната болница "Пулс", която ще бъде затворена за 48 часа, ще се направи пълна дезинфекция. В същото време се прави пълна дезинфекция и на вътрешно отделение на държавната болница , където първоначално бе приет служителят на Община Симитли. 

Взети са проби и на медицински персонал и от двете болници в Благоевград, очакват се резултатите.

Междувременно масовото тестване в Банско продължава, ще има тестуване на 200 души от първа линия и в Симитли, както и в Благоевград.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Добавете Вашия коментар

TOP