Коронавирус или летен грип?

05 август 2022 | 11:00
0 коментара
Коронавирус или летен грип?

Различават се по два симптома

Все по-често отпускари се оплакват, че са пипнали един или друг вирус по време на почивката си. Някой страда от температура, друг пази леглото от слабост и гадене.

Това е разбираемо: голямото лятно стълпотворение по курортите е идеална среда за разпространение на летни инфекции. Но колкото по-упорито се появяват новините за увеличаване броя на случаите на новия щам Кентавър, толкова повече нараства тревогата на хората: ами ако тези слабост и треска са следствие от ковид?

„През лятото нараства броят на различни чревни вируси: ентеровирус, ротавирус, норовирус и т.н. Ако вирусът се проявява под формата на гадене, повръщане, разстройство и висока температура, тогава най-вероятно това е чревна вирусна инфекция“, обяснява инфекционистът Евгений Тимаков в интервю за радио Sputnik.

Той добавя, че ако сред симптомите се добавят кашлица, възпалено гърло или кихане, това означава, че в тялото ви е попаднал щамът на коронавирус Омикрон. Трябва да посетите лекар и да си направите тест, за да диагностицирате заболяването.

Имайте предвид, че по-рано друг имунолог призова да се грижат за себе си особено тези, които вече са имали коронавирус или са го прекарали два пъти. Всяко повтарящо се заболяване ще бъде по-трудно, защото в тялото се натрупват следи от инфекции, а самата имунна система отслабва.


Добавете Вашия коментар!

АНКЕТА

Одобрявате ли връщането на маските заради Ковид вълната?