Корнелия Нинова въвежда мандатност за лидера на партията

26 Ноември 2016 | 12:33
0 коментара
Политика
Корнелия Нинова въвежда мандатност за лидера на партията

Лидерът на БСП да се избира пряко на общопартиен вот и да има право само на два мандата начело на партията. Това са част от революционните промени в устава, които е предложила Корнелия Нинова пред Националния съвет на БСП по време на закритата част на заседанието, съобщава "24 часа". 

 

"Осем години са предостатъчно време, за да се свърши работа и твърде кратко време, за да не може който и да е председател да си повярва, че е единствен и да гледа на партията като своя бащиния", заявила Нинова. Освен това според нея не можело за други партийни постове да има мандатност, а за председателя да няма.

 

 

 

"Председателят е един от вас и не може да е такъв доживот", обяснила тя на събралия се соцактив. Соцлидерката въвежда мандатност и за депутатите - до 3 мандата, с което се очаква да си навлече гнева на много от основните играчи в червената група в парламента.

 

След успешния зъваршек на авантюрата й с номинирането на ген. Радев с избирането му за президент, това е нов рисков ход на лидера, коментираха червени в кулоарите на пленума. Тя играе срещу себе си, категорични бяха другари. Мнозина дори изразиха съмнения, че този път лидерът на БСП ще се справи със задачата, която си е поставила - сериозно да обнови и промени столетницата.

 

Когато Нинова обявила на "Позитано" 20, че иска на конгреса през февруари да се приеме изцяло нов устав, десетки другари се изредили да й обясняват, че устав се пише поне три години и няма как да стане за два месеца, разкриха запознати. Лидерката обаче не приела тези аргументи и заявила, че който го мързи да работи - да напуска.

Добавете Вашия коментар

TOP