Корнелия Нинова: Вътрешният министър трябва да си подаде оставката

21 Ноември 2023 | 16:19
0 коментара
Политика
България
Корнелия Нинова: Вътрешният министър трябва да си подаде оставката

Управляващите се скараха кой да овладява и ползва МВР, допълни тя

Управляващите се скараха кой да овладява и ползва МВР за партийни цели или натиск на опоненти. Вътрешният министър трябва да си подаде оставката. Той трябва да носи морална отговорност. Ще подкрепим създаването на анкетна комисия за установяване на фактите около насилието на протеста. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Това, което става между Петков и Стоянов, е нечувано и невиждано. Партията, която държи мандата на правителството, иска оставката на свой министър, но той не я дава, защото друга част от сглобката стои зад него. Тези хора се събраха единствено за разпределяне на порции власт и пари", смята Нинова.

По думите ѝ властта е вредна и опасна за държавата. "Утре има прекрасна възможност да се сложи край на тази мъка и катастрофа. Гласувайте във вота на недоверие и да си ходи сглобката. Така ще се нормализира обстановката и ще погледнем с перспектива напред. Призоваваме всички да гласуват "за" вота на недоверие, включително ПП–ДБ, които искат оставка на свой министър. Подкрепата на ГЕРБ и ДПС дава самочувствие на Калин Стоянов. Не готвим трети вот на недоверие, но алтернативен бюджет - да", заяви тя.

Нинова изрази позицията на БСП и за протестите на футболни фенове. "Осъждаме унищожаването на общинска собственост и нападението на полицаи. Тези хора, които нанесоха щети, трябва да понесат наказателна отговорност. Осъждаме и действията на полицията, с които биха мирни граждани. Това категорично трябва да има последствия", посочи тя.

Добавете Вашия коментар

TOP