Корнелия Нинова в Благоевград: Спасяваме икономиката с 4 действия

08 Февруари 2022 | 08:22
0 коментара
Общество
Корнелия Нинова в Благоевград: Спасяваме икономиката с 4 действия

 Спасяваме икономиката с четири действия. Едно краткосрочно, две средносрочни и едно стратегическо. Спешното краткосрочно е компенсацията от 250 лв. на мегаватчас електроенергия за фирмите. Това заяви Корнелия Нинова на среща с актива на БСП в Благоевград.

Срещата е част от националната обиколка на левицата. Там тя представи икономическите параметри на Бюджет 2022.

По думите й средносрочните действия са заложени в бюджета. Те са инвестиционни разходи от страна на държавата, които се удвояват от 2.9% на 5.8% от БВП и ръст на доходите, което ще увеличи потреблението. Стратегическата политика за икономиката е Планът за възстановяване и устойчивост. Ключово важно е в него да се наблегне повече на пряката помощ за фирмите и по-малко на финансовите инструменти.

Нинова спомена, че особено внимание трябва да обърне на малките и средни предприятия. Стабилизирането на икономиката и индустрията е гаранция за растеж. При правилна политика в следващите месеци можем да постигнем и повече от заложения 4.8% ръст на БВП. Засилване ролята на държавата в икономиката е принципна и дългогодишна политика на БСП. ГЕРБ считаха това за социалистическа отживелица. Времето показа колко сме били прави.

На срещата Корнелия Нинова отговори на всички въпроси, които вълнуваха другарите от столетницата.

На срещата с членовете на БСП присъстваха и народният представител на левицата от областта проф. Георги Михайлов, членът на Изпълнителното бюро на БСП и кмет на Гоце Делчев Владимир Москов, градският председател на БСП - Благоевград Любен Милев, областният председател на левицата Валери Сарандев, кметът на Кресна от БСП Николай Георгиев и председателите на БСП във всички общини от област Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP