Корнелия Нинова в Благоевград: БСП няма да ви предаде този път и няма да направи безпринципни коалиции зад гърба ви

21 Март 2017 | 21:03
3 коментара
Политика

Ръководството на БСП няма да ви предаде този път и няма да направи безпринципни коалиции зад гърба ви.  Това каза в Благоевград председателят на ПП БСП Корнелия Нинова.

„Промяната на България ще бъде българска икономика, производство, стоки, български храни на българската софра“, каза Нинова и подчерта, че държавата ще създаде фонд „Индустрия“ по модерен и съвременен начин, като това ще се случи заедно с предприемачите.

“Ще се  правят публично- частни партньорства за предприятия, които произвеждат. 2020 г. свършват европейските пари, а нямаме икономика и производство. Затова започваме с всички стимули помощ за създаване на съвременна икономика. Ще сложим таван на големите земеделски производители и ще помогнем на малките и средните производители на плодове, зеленчуци, месо и мляко. Няма да плащаме повече на декар площ върху, която виреят тръни, а на килограм произведен продукт“, каза Нинова и не пропусна да отбележи, че ще работят за това българските вериги да продават 50 % български стоки“.

"Не искам производителите да продават на България храни второ качество, а на западните първо. Ще продължим и с помощта за млади предприемачи, които искат да открият производство, като ги освободим за две години от данък печалба. За да се направи всичко това трябва да има кадри и тук стои въпроса с образованието, науката, културата. ПП ГЕРБ унищожи българското образование", каза още Нинова

По думите й Законът за предучилищното и училищното образование взе парите от държавните и общинските училища и ги даде на частните.

„Те промениха програмите на учебниците. Те се опитаха да променят историческата памет и култура като сменят „Под игото“ с „Робинзон Крузо“. Край на това. Отменяме Законът за предучилищното и училищното образование. Възстановяваме професионалните гимназии, а в университетите залагаме държавна поръчка такива специалности, от които има нужда икономиката и там децата няма да плащат такси“, подчерта Нинова.

По думите й в момента заедно с всички работодателски организации , с ректорите на университетите се разработва национална карта за нуждите на бизнеса от кадри, като искаме да обвържем образованието с икономиката.  Тя каза още, че е голям проблемът с демографската криза.

„България си отива, 6 българи умират на час, но не се раждат 6 деца. Ако всички не се вземем в ръце и не решим този проблем няма да има България.“, каза Нинова.

По думите мерките, които веднага могат да се приложат са 50 лева по- малко върху доходите на месец за дете.

“Ако искате да си купите жилище като младо семейство и вземете кредит от банка ще бъдат облекчени лихвите. През 2018 година ще преизчислим старите пенсии, такова нещо ние направихме през 2008 година и ние сме единствената партия, която го е правила“, каза Нинова.

Тя подчерта, че бъде премахнат термина „маловажен случай“ в борбата с битовата престъпност. Тя подчерта, че от БСП ще се борят за спиране на „паралелната държава“ .

„Когато спечелим и стана министър председател ще ви върна честта и достойнството на българи. Също така ще отменя цените на новите винетки и ще върна старите цени. Не вярвайте, че БСП ще отклони България от европейския й път , но сме против Европа на „две скорости“ , да бъдем втора ръка европейци, а така като Левски ни завеща да сме равни на другите европейски народи и да се отнасят с уважение към нас“, каза Нинова.

Тя коментира информацията, че енергийна компания иска да си продава активите в България и според нея едно бъдещо правителство трябва да изкупи тези активи.

"С отмяна на концесията на „Летище София“, президентът Румен Радев успя да изпълни още едно свое обещание в зашита на националния интерес. Нека тази промяна, която започнахме с Румен Радев и продължи с промяната в БСП, да продължи и на 26 март, защото тогава започва промяната на България“, каза Нинова.

Тя подчерта,че е направена една болезнена промяна вътре в партията, но важна за народа.

„Искаме да му дадем онези знаци, които очакваше от цялата политическа класа, но никоя друга партия не се осмели да го направи“, каза Нинова.

По думите й при управлението на БСП всеки български гражданин ще бъде важен за тях. „Приключихме със задкулисието, като почтено всеки български гражданин ще има глас и той ще е важен“, каза Корнелия Нинова. Тя коментира и ситуацията с ПП ДОСТ, като определи, че чужда държава се намесват във вътрешните работи на България.

„Борисов днес се отрича от ДОСТ , но по същото време когато прави изказването тук, в София се прави среща между Томислав Дончев и един от близките до Местан Георги Коритаров. Медиите гърмят за задкулисните им договорки.

„ГЕРБ създаде ДОСТ и тази партия подкрепи Цецка Цачева на президентските избори. Днес те си ги отглеждат, за да им бъдат коалиционни партньори. ГЕРБ залепят БСП с ДПС, но трябва да се знае, че нашите коалиции винаги са били явни, а коалициите между ГЕРБ и ДПС са били винаги скрити.  Последните години Борисов управлява с гласовете най- вече на ДПС. Най-важните решения с последния парламент, ГЕРБ все с подкрепата на ДПС, без да се дава гласност“, каза Нинова.

Тя каза още, че БСП ще прави вече по нов начин своите коалиции. „БСП не е същата и ако някой ще ми казва,ч е Сергей Станишев и Лютви Местан се целуваха на Орлов мост ще му отговоря така: Приличам ли ви на Сергей Станишев.“, каза Нинова.

Добавени коментари

Ела публикува:
22 Март 2017 | 10:52
Успех, БСП !!! Гласувайте за промяната !А Вие г-н или г-жа истина, какъв боклек сте?????
Оне с коне публикува:
21 Март 2017 | 22:11
Айдеее, герберастите се включиха. А нима вашите кумири не са ПРЕБОЯДИСАНИ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ ? Или още вярвате във вещици ?
истина публикува:
21 Март 2017 | 21:27
Червени Боклуци! Мръсници! Крадци! Лъжци!

Добавете Вашия коментар

TOP