Корнелия Нинова уволни от „Позитано“ членът на общинското ръководство на БСП и общински съветник Ралица Андреева

06 Януари 2021 | 10:03
0 коментара
Политика

Корнелия Нинова освободи  от „Позитано“ острието на пернишките социалисти и председател на групата общински съветници в местния минипарламент Ралица Андреева. Мотивите според заповедта за освобождаване на политическия организатор  е „съкращения в щата“. Андреева е сред четиримата изхвърлени от соц.лидерката  кадри, подкрепящи Кирил Добрев. С тяхното отстраняване  приключила чистката в соц. Централата. Предвиждало се да бъдат назначени 31 координатори за всички области за работа  в подготовката на изборите.

Защо е освободена Ралица Андреева, се питат в Перник социалистите и подозират, че то е свързано с категоричната й подкрепа за кмета Станислав Владимиров след двете решения на ИБ за разграничаване от най-успешния кмет в страната. А двете решения бяха във връзка с повишението на такса битови отпадъци за селата и за предложение за закриване на общинския театър и неефективните културни състави. Тогава Ралица Андреева  изригна:

„В повече ми идва подобна наглост. Уважаеми членове на ИБ, не знам кога се събрахте и обсъдихте този въпрос, НО искам да ви кажа,че когато партията е била заинтересована от подобни въпроси  е имала куража да пита и месните си структури. Кой бе от вас симпатяги, членове на политбюро се поинтересува от мнението на перничани. Искам да кажа като партиен член, че очакванията ми към ръководството на БСП бяха , с ресурса на парламентарна група да се занимава с проблемите на хората, а не да се саморазправя с успешни естествени лидери на партията, застрашили имиджа на председателя и. КМЕТА на Перник не вдига такса смет с 800%. КМЕТА на Перник за пореден път доказа, че е социалист като не обрече Перник на следваща криза. И ако са така чувствителни членовете на ИБ, предизвиквам ви на дебат. Имайте куража да застанете срещу перничани, бранейки милионерите. Желая Ви успех.

Послепис: Ще ви помогна да обясните на ИБ на БСП какво значи социализъм“.

Подмяна на апарата на партията с верни  на Нинова хора ли е освобождаването на Ралица Андреева и  как това ще се отрази на БСП в навечерието на парламентарните избори  коментират   пернишките социалисти.

„Това е скандално и в нарушение на закона, защото тя е съветник и член на ръководството на местното ръководство на БСП“, коментира лидерът на общинската структура на партията Стефан Кръстев.

Добавете Вашия коментар

TOP