Корнелия Нинова: Първите мъже в държавата трябва да дадат личен пример с ваксината (ВИДЕО)

11 Декември 2020 | 07:22
0 коментара
Политика

Парламентът се превърна място в приемане на лобистки закони, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в "Още от деня" по БНТ.

Затова и БСП прави прави бойкот на парламента.

Почти всичко, което предлагаме, не се приема, мнозинството го кара на инат.

 

Нинова разказа, че на днешната среща с нея европейските посланици са се интересували от политиката на БСП в областта на здравеопазването, социалната сфера, за младежката заетост и т.н.

 

Лидерът на БСП обяви, че  все още е санитар-доброволец и ходи на работа в Окръжна болница.

Първите мъже трябва да дадат личен пример при ваксинирането, посочи Нинова.

 

В момента сме единствената партия, която слага на масата конкретни предложения за политики и реформи преди изборите, подерта тя  в предаването "Още от деня по БНТ.

 

"Извънпарламентарна партия не прави 284 алтернативни предложения по бюджет на правителство. Да не говорим, че може би няма друга такава практика и друга партия, която да е предлагала алтернативен бюджет, ние го правим 4-та година. Извънпарламентарна партия не говори в продължение на 3 дни и денонощия почти по бюджета в защита на своите алтернативни предложения срещу 5 минути говорене от управляващите. По-скоро по бюджетната процедура те се държаха като извънпарламентарна партия. Едно-две изказвания по процедурни въпроси, ни по политики", каза още Нинова.

Тя подчерта, че БСП сериозно предлага алтернатива що се отнася до законите и политиките, които те олицетворяват.

Лидерът на БСП изтъкна, че социалистите работят от 4 години да са алтернатива. "Дали сме такава, ще решат българските граждани на изборите. Работим още от първата година на този мандат, когато отказахме да станем съпридружни на тази коалиция на управление. Знаете, че имахме предложения да бъда председател на парламента, да имаме министри. Не само това, реформата в партията, която направихме, мисля, че показа едно алтернативно мислене за ролята на политическите партии в българския обещствен живот", коментира още Нинова.

По думите й БСП е единствената партия, която в момента слага на масата конкретни предложения за политики и реформи преди изборите. "Имам предвид - бюджета, "Визия за България", Национания план. Вие често ни питате "С кого ще се коалирате преди и след изобри". Отговорът, който даваме, е нека да видим други партии какви програми предлагат. Никой още не е извадил на масата нещо за разговори. Какво ще правим в здравеопазването? Какво ще правим в образованието, как ще стимулираме икономиката след тази криза", коментира още Нинова.

Тя поясни, че днес е имала среща с посланиците на държавите-членки на ЕС. "Това беше една от темите - европейския бюджет, българският бюджет за 2021 г. Интересуваха се от нашите алтернативни предложения по политики, по бюджет. Интересуваха се от нашите виждания", каза още тя.

 

На въпрос защо избягва да коментира идеите на президента за конкретни проекти в рамките на Плана за възстановяване, Нинова отговори лаконично, че "няма нужда едни на други да си ги коментираме".

И все пак добави:  "Някои предложени мерки са добри, за някои бихме предложили други мерки. Лошото е, че няма чуваемост. Ние искахме този национален план да се обсъжда в парламента. Това е разликата между нас и президентската институция, по конституция, независимо кой е президент. Президентът може да говори и да предлага. Но ние, парламентарно представените партии, можем да реализираме политики в парламента, защото там се внасят тези предложения и решения от хората, които народът е избрал".

Попитана дали приема обявената от президента дата за изборите, тя отговори лаконично: "Ще се съобразим с която и да е дата."

За плана за ваксиниране тя сподели: "Не искам да съветвам никого, но първите мъже в държавата трябва да дадат личен пример с ваксинирането", завърши Нинова. Епицентър

 

 

Добавете Вашия коментар

TOP