Корнелия Нинова: Не се съгласихме да влизаме в тайните им сглобки, договорени в манастирски килии

21 Септември 2023 | 10:11
1 коментара
Политика
България
Корнелия Нинова: Не се съгласихме да влизаме в тайните им сглобки, договорени в манастирски килии

“100 години от онези кървави събития, напоили земята, върху която сега стоим, с кръвта на герои, дръзнали да се изправят срещу фашизма. Ние сме тук, защото знаем и помним. Но има сили, хора, които искат нашите деца да не знаят и да не помнят - род, отечество и история. Заради тях - заради децата, сме длъжни всеки път в тези септемврийски дни да бъдем тук, да прекланяме глава пред онези наши сънародници, които дадоха живота си, за да бъдем днес свободни хора”. 
 
Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Монтана  по време на паметното отбелязване на Септемврийското въстание от 1923 г. Народният представител от БСП Ирена Анастасова, областният председател и кандидат на социалистите за кмет на града Камелия Трифонова, кандидати за кметове на общини от областта, председателят на БАС Евгений Белий, десетки социалисти, симпатизанти, много местни хора се включиха в паметно шествие и почетоха паметта на Септемврийци. 
 
“Заради нашите деца трябва да се борим в българските учебници да съществува истинската българска история, в българските учебници да се учи Гео Милев и “Септември”, да се учи Антон Страшимиров и “Хоро”, да се учи Асен Разцветников и цялата плеяда септемврийски поети, които увековечиха героите и подвига на Септемврийското въстание”, заяви Корнелия Нинова и подчерта: “Тогава техният подвиг надхвърли пределите на България. Френски писатели и поети възпяха българските антифашисти - Ромен Ролан, Анри Барбюс развяха в Европа знамето на антифашизма заради героизма на българите”. 
 
“В антифашистката борба дадохме своя принос - и тогава, и сега. Защото и днес се надигат фашизоидни, крайни отрицания на истинските ценности за справедливост, свобода и равенство. И днес се наказва онзи, който говори различно, който не мисли като управляващите, който дръзне да вдигне глава и каже - да, неравенствата растат, бедността расте, задкулисието решава, институциите не работят, народът страда, народът обеднява и не бива да мълчи”, заяви лидерът на българските социалисти.
 
Тя цитира Гео Милев и поемата му  “ Септември” за „хилядите диви сърца и огън във всяко сърце” и заяви: “Повече от всякога, днес са необходими на България смели хора с огън в сърцето. Затова, всички, които сте тук, които тачим история, памет и отечество, които държим на истинските ценности в живота - не се предавайте, бъдете смели, борбата ни продължава, защото тя е справедлива. Преди години ви излъгаха, че промяната започва, много хора се подведоха по този лозунг - промяната не стана, промяната ни предаде и се прегърна със статуквото. Време е сега на прага на местните избори истинската промяна да стане отдолу, в общините”, призова Корнелия Нинова. 
 
По думите й кандидатите на БСП заедно с хората ще се борят за чисти градове, за болници в отдалечените населени места, за училища за децата, за високи доходи.
 
Лидерът на БСП бе категорична: „Единствената партия, която остана вярна на вас, на хората, които я подкрепят, на българския национален интерес е Българската социалистическа партия. Защото, каквото и да ви говорят - не се съгласихме да влизаме в тайните им сглобки, договорени в манастирски килии, не се продадохме за постовете, които ни предлагаха, не си уредихме живота 10-на души за сметка на вашия интерес”, заяви Нинова.
 
Тя не скри, че е трудно, че социалистите са хулени, нападани, но бе категорична, че БСП няма да се предаде, защото вярва в това, за което се бори.

„Рано или късно, справедливост ще има в България. И ние сме носителите на тази справедливост. Още веднъж - поклон, че сте тук. Бъдете здрави, бъдете смели, бъдете част от тези хиляди смели сърца с огън във всяко сърце. На добър час, успех и победа!”, обърна се към хората в Монтана и към кандидатите на БСП за кметове в населените места на областта Корнелия Нинова.

Добавени коментари

аз публикува:
22 Септември 2023 | 12:33
Корни още не може да преживее факта ,че не и подхвърлиха поне едно малко кокалче ,та да се нареди отново на софрата. Вместо това стои отстрани на сглобката и плюе огън и жупел

Добавете Вашия коментар

TOP