Корнелия Нинова на посещение в Разлог и Благоевград

07 Септември 2022 | 21:50
0 коментара
Общество
Корнелия Нинова на посещение в Разлог и Благоевград

Водачката на "червения отбор" в Пиринско Корнелия Нинова се срещна с електората в Разлог. Към обяд Нинова посети Разлог където бе посрещната от общинският лидер Емил Колевичин. На визитата присъстваха общинските лидери по поречието на "Места", както кмета на Гоце Делчев и областният лидер Валери Сарандев.

„Санкциите срещу Русия убиват Европа. Време е европейските лидери да осъзнаят това. Огромните протести в Чехия са сигнална лампа. Вижте фактите без идеологеми. Въпреки санкциите, руският газ си намира пазари и “Газпром“ отчита рекордна печалба от 41,4 млрд. долара. 10 млрд. от тях превежда директно на Кремъл. Това е санкционираната страна. А какво се случва в санкциониращите я: срив в икономиката, инфлация, непоносими цени, опасност от студена зима, социално недоволство и растящо напрежение. Санкциите не решават нито един от тези проблеми. Те само ги задълбочават. Решението е в дипломация, разговори, прекратяване на войната и възстановяване на отношенията.“

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Разлог, където председателят на левицата разговаря с граждани за проблемите пред страната и домакинствата.


„Докато се нормализират отношенията обаче трябват спешни мерки. За нас най-важната, реална и изпълнима, е таван на цените. Вижте какво прави социалистическото правителство в Испания, какво предприе социалистическото правителство в Португалия - поискаха, Европейската комисия им одобри и налагат таван на цените. Ето това ще направим веднага в следващия парламент и ние. Участието на БСП в управлението е гаранция, че ще преминем по-леко през кризата", каза още Нинова пред гражданите.

На срещата присъстваха още водачите на Кюстендил - Бойко Клечков, на Перник - Александър Симов, на 24 МИР София - Георги Свиленски, както и младежи от Младежкото обединение.

След визитата в Разлог Корнелия Нинова посети Благоевград където представи кандидатдепутатската листата на БСП в 1 МИР - Благоевград.

За нас най-важни са икономиката и социалната политика, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в Благоевград, където е водач на листата на коалиция "БСП за България". 

Тя посочи, че през изминалите месеци са застанали до малкия и среден бизнес и са оказали подкрепа на фирмите с компенсации. Икономиката се разви, но и семействата бяха спасени от студена зима, каза тя.

Нинова отчете увеличение на парите за майчинство през втората година, на минималната работна заплата и на пенсиите. Направихме първите стъпки, сега ще направим следващите по-големи, каза тя и допълни, че сред приоритетите в борбата с „демографската катастрофа“ са безплатни лекарства за деца до 14 години и безплатни учебници.  

Вторият в листата проф. Георги Михайлов каза, че вотът за "БСП за България" е вот за социалния стълб, за социална държава и призова за активност на 2 октомври.

Листата за Благоевград представи областният лидер на БСП Валери Сарандев. Той каза, че в нея са хора с впечатляващи биографии и професионален опит.

1. Корнелия Нинова

2. Георги Михайлов

3. Владимир Пандев

4. Младен Тимчев

5. Богдан Боцев

6. Йорданка Атанасова

7. Мария Юрганчева

8. Мая Падарева

9. Иван Рабаджиев

10. Людмил Земеделски

11. Илиян Синадинов

12. Мария Парангелска

13. Милан Богдански

14. Пламен Ботев

15. Иван Ижбехов

16. Димитър Малев

17. Крум Палапуов

18. Елена Чучулайна

19. Любка Барусова

20. Николай Георгиев.

Корнелия Нинова на посещение в Разлог и Благоевград
Корнелия Нинова на посещение в Разлог и Благоевград
Корнелия Нинова на посещение в Разлог и Благоевград
TOP